(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij heeft het er maar druk mee, onze dokter Groen. Steeds wanneer een paar scheuten van zijn Grapefruit planten omlaag bindt, komen de planten terug met nieuwe scheuten. Ondertussen staan de twee planten nu een week op een 12-uurs lichtregime, dus de bloei zal niet lang meer op zich laten wachten.

Het begint al een aardige drukke boel te worden op de twee scrogrekken van mijn Grapefruit planten. Zo langzamerhand kan ik niet veel lege plekken meer in de kweekkast vinden om de omhoog gegroeide scheuten nog aan vast te binden, maar de groei is voorlopig nog niet gestopt. Ik zal dus nog wel even door moeten gaan met het vullen van het scrogrek.

20160802_173639

Hier een van de planten van boven. De scheuten mogen nog wat omhoog komen voor de bloeifase echt begint.

Strekken voor de bloei

Je merkt aan de planten dat ze een week op 12 uur licht en 12 uur donker staan, de periode van strekken voorafgaand aan de bloeifase is begonnen, weldra zullen de planten ook hun eerste bloeiharen laten zien. Voor mij betekent dat, dat ik zo langzamerhand moet inschatten wanneer ik stop met het omlaag binden. De toppen mogen namelijk nog een stukje omhoog groeien om het meeste licht op te kunnen vangen. Ik heb daar ook rekening mee gehouden en de lamp kan nog een centimeter of twintig omhoog als het nodig is.

20160802_173655

Alles lijkt schots en scheef door elkaar te groeien, maar dat komt straks echt goed, verzekert de groene dokter ons…

Snoeiplannen

Hier en daar ziet het er wat rommelig uit met al die omlaag gebonden takken en bladeren die schots en scheef groeien. De komende week zal ik daarom wat bladeren die groeischeuten in de weg zitten en hun licht wegnemen gaan snoeien. Dit doe ik wel met beleid want de bladeren zijn de motor van wietplanten. In de bladeren wordt licht als het ware omgezet in energie om te groeien, dus beperk ik me tot alleen die bladeren die erg in de weg zitten en laat ik zoveel mogelijk bladeren aan de planten zitten.

20160802_173830

Hoeveel groen kun je in een RollingStoned kweekkast kwijt..?

Streng dieet

Voor wat betreft voeding, dat geef ik helemaal niet. De dames staan op Batmix aarde met daarin nog meer dan genoeg voeding en genieten van een streng dieet van puur kraanwater. Wanneer ze gaan bloeien dan zal ik wellicht een bloeibooster zoals PK 13-14 gaan gebruiken maar voorlopig hebben de planten het zo ook prima naar hun zin. Hoewel ze nu op een bloei-lichtregime staan, groeien ze nog steeds en zie ik nog geen bloeiverschijnselen. Daarom heb ik ook nog steeds de bloeischakelaar op de Spectrabox niet ingeschakeld. Dat doe ik pas wanneer ik de planten ook echt zie bloeien, tot die tijd behandel ik ze als planten in de groeifase. Volgende week wellicht de eerste bloeiverschijnselen, tot dan!

(advertenties)