(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zo zeg wat gaat dat bij wietplanten toch altijd snel! Vorige week maandag nog verpotte Dokter Groen zijn zaailingen naar iets grotere potjes die nu al te klein voor ze werden. Vandaar dat hij vandaag nog maar eens verpotte. De Grapefruit-wiet is nu dus al klaar voor de finale. Qua pot dan in ieder geval…

Hallo cannabisliefhebbers en microkwekers, ik heb mijn twee Grapefrui plantjes deze week alwéér moeten verpotten. Als ik heel eerlijk ben, was het verpotten van vorige week eigenlijk ook niet echt nodig geweest en had ik de zaailingen toen ook direct in de grote potten kunnen zetten. Punt was alleen dat ik op dat moment geen goede, en genoeg aarde bij de hand had, nu dus wel. Ik ben namelijk naar het tuincentrum geweest en heb daar een zak Batmix gehaald van Plagron. De 12-literpotten had ik nog van twee rondes geleden, en dus kon ik de planten vandaag definitief in hun eindpotten zetten.

12-literpotten

Vorige week heb ik jullie verteld dat ik mijn zaailingen er niet zo lekker uit vond zien. De onderste blaadjes waren wat vergeeld, en sowieso richtten de bladeren zich nogal omlaag. Ik dacht aan de pH-waarde, en die heb ik toen ook gemeten. Gek genoeg was zowel de pH waarde van de aarde als die van het water redelijk in orde dus dat kon ik uitsluiten. Deze week heb ik afgezuurd water gegeven en wat LED-Protect, maar de onderste bladeren blijven langzaam geler kleuren. Vandaar dat ik de dames nu dus maar in de Batmix heb gezet, én grote potten dus ik hoop dat het nu dan toch helemaal bijtrekt. Ik heb de lamp ook iets hoger gehangen, hij hangt nu op 20 centimeter boven de bovenste bladeren. Aan de wortels heeft het in ieder geval niet gelegen zo te zien.

20160711_140741

 

Nooit opgeven

Na het verpotten heb ik de beide planten nog eens een halve liter water gegeven, ze waren vrij droog bij het verpotten. Hier zie je de plantjes in hun nieuwe onderkomen, zoals je ziet zijn de bladeren naar beneden gericht. Niet echt een heel goed teken, maar ik ga er vanuit dat het met de nieuwe potten goed gaat komen. Als er in ieder geval één ding is dat ik met wiet kweken wel heb geleerd, dan is het dat je een wietplant nooit moet opgeven. Bij sommige van de meest lekkere wiet die ik ooit kweekte stond ik op enig moment op het punt om ze op te geven, nooit doen dus! Ga in plaats daarvan op zoek naar wat eraan schort, dan leer je het meest en oogst je ook het meest.

20160711_140821

 

Scroggen

Volgende week zullen we zien of de nieuwe potten en de Batmix hun werk hebben gedaan. Dan zal ik ook twee scrogrekken gaan maken met behulp van wat bamboestokken en wat binddraad zodat ik de Grapefruit dames kan gaan scroggen. Tot dan!

(advertenties)