(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De zaadjes die Dokter Groen vorige week heeft laten ontkiemen, zijn uitgegroeid tot 2 mooie jongedames, ook wel zaailingen genoemd. De soort is Grapefruit, een indica dominante wietsoort met een zoete, fris fruitige smaak, kijken hoe ze het maken in de RollingStoned kweekkast…

Hallo cannabisminnende RollingStoned vrienden, de zaadjes die ik vorige week in de grond stopte zijn netjes bovengekomen. Doordat ik deze keer maar twee planten in de kast kweek, kan ik ze recht onder de twee LED spots van de Spectrabox Pro zetten en komen ze geen licht tekort. Hopelijk zullen ze hierdoor ook niet zo strekken als de negen planten van de vorige kweekronde, dat is tenminste het idee.

20160627_123056

De twee Grapefruit zaailingen…

Jammer genoeg zien de twee zaailingen er nog niet erg indrukwekkend uit, maar ja zo begint een wietplantje uit zaad nou eenmaal. Ik heb er ook niet erg veel werk aan gedaan behalve wachten en kijken hoe de planten uit de grond kwamen piepen. De lamp hangt nu ongeveer 12 centimeter boven de bovenste blaadjes van de plantjes. Ik had de lamp eerst iets hoger hangen om light bleach door het felle licht te voorkomen, maar daarbij begonnen de jonge zaailingen toch wat te strekken. 12 Centimeter lijkt een goede hoogte te zijn voorlopig.

Zoals je op de linkerfoto hierboven ziet, mag het stammetje nog wel iets beter ontwikkelen. Daarom heb ik de USB ventilators die ik vorige ronde gebruikte weer tevoorschijn gehaald. Een beetje beweging en een fris windje zal de stammen van de plantjes goed doen en steviger maken. Doordat de plantjes heen en weer bewogen worden door de wind zullen ze zich daartegen wapenen en een sterkere en dikkere stam aanmaken. Dikkere stammen vervoeren ook meer sappen en kunnen ook zwaardere toppen dragen, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

20160627_133313

Zo, dat was het dan voor deze week, als de dames Grape en Fruit nu een beetje doorgroeien, kan ik de dames volgende week misschien al verpotten in hun ‘eindpotten’. Tot dan!

(advertenties)