(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinds de planten van Dokter Groens laatste kweekronde goed en wel geoogst, gedroogd en een beetje gecured zijn, hebben we niet veel meer van hem vernomen dus de wiet zal hem wel goed smaken! Gelukkig is hij deze week weer op planeet aarde teruggekeerd en zal hij weer een nieuw verslag gaan starten. Dat doet hij voor de zekerheid met een vers koolstoffilter, vandaag laat hij zien hoe je die kunt vervangen.

Hallo cannabisminnende vrienden. Na mijn laatste verslag heb ik even een korte pauze ingelast, ik moest sowieso even wachten tot ik alle materialen in huis had om het filter van mijn led kweekkastje te kunnen vervangen. Wel, inmiddels heb ik die in huis en kan ik jullie laten zien hoe je het filter van de RollingStoned kweekkast vervangt. Koolstoffilters hebben niet het eeuwige leven en met het filter van de RollingStoned kweekkast is dat niet anders. Ik heb er nu vier rondes in gekweekt en begon bij de laatste ronde ook buiten de kast een lichte wietgeur te ruiken. Nu staan de wietsoorten van DNA Genetics erom bekend dat ze behoorlijk kunnen stinken, maar ik denk niet dat het filter het nog een ronde zou uithouden. Tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Vervang je filter op tijd

Om het filter van de RollingStoned kweekkast te kunnen vervangen, heb je een nieuw filter nodig en 3 speciale extra grote tie-wraps. Deze spullen zijn te bestellen op G-Tools.nl. Het filter dat je voor deze kast nodig hebt is de Prima Klima 2600 Mini, hij kost 30 euro. Voor de montage zijn 2 extra grote tie-wraps nodig, deze zijn eveneens op G-Tools te bestellen, ze kosten 85 cent per stuk, dus bestel er voor de zekerheid een of twee extra. Verder heb je een tangetje nodig om de oude tie-wraps mee los te knippen, dat is alles.

Zorg dat de kast leeg is voor je aan dit kusje begint, haal de Spectrabox Pro ook even uit de kast en haal alle stekkers uit het ingebouwde stopcontact. Je begint met het losdraaien van de wartel waardoor de plug&play stekker van de kweekkast loopt. Als die los is kun je de kabel een stuk verder in de kast trekken zodat je ruimte genoeg hebt om de bovenkant van de kast los te halen en om te draaien. Vergeet, voor je dat doet ook niet even de luchtslang los te maken, deze schuift gewoon in de flens aan de achterkant en is dus zonder te schroeven los te maken.

Draai de wartel los, trek de kabel ongeveer 1,5 meter naar binnen en haal de luchtslang los van de flens.

Nu alles los is kun je de bovenkant van de RollingStoned kweekkast in zijn geheel omhoog schuiven zodat die loskomt, en omdraaien. Leg hem gewoon omgekeerd op de kast, dan kun je overal goed bij. Knip de twee tie-wraps die om het filter zelf zitten los. Het filter met daaraan de luchtslang kun je nu in zijn geheel oppakken om gemakkelijker mee te werken. De luchtslang zit met een derde tie-wrap vast aan de ventilator, maar deze kun je laten zitten. De ventilator schuif namelijk gewoon sluitend over de flens van de filter heen, dus die kun je met slang en al, van de filter schuiven.

20160615_110323

Nu is het eigenlijk een kwestie van alles weer in elkaar te zetten zoals je het uit elkaar hebt gehaald. Dus schuif de ventilator met slang over de flens van het nieuwe filter en bevestig dit met twee nieuwe tie-wraps weer aan de bovenkant van de kast. Nu kun je de bovenkant met filter weer terug op de kast plaatsen en de kabel en de luchtslang weer op hun plaats aansluiten.

20160615_113248

En dat is het, nog even de lamp terughangen en ik ben weer klaar voor een nieuwe kweekronde. Ik ga nog even nadenken over de soort maar dat het deze keer maar twee planten worden is zeker. Deze kunnen dan perfect onder de twee grote lichtbundels die de Spectrabox Pro produceert, ik denk dat dat bijzonder goed zal uitpakken. Ik zal deze week ontkiemen en dan staan er hopelijk volgende week twee nieuwe zaailingen in de kast. Tot dan!

Dr. Groen

(advertenties)