(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Negen wietplanten, negen weken bloei en één kastje; vaste lezers zullen weten dat het hier om een verse kweekupdate van Dokter Groen gaat. Zijn planten zijn bijna klaar voor de oogst, hoelang het precies nog duurt zal hij je zelf vertellen.

Hallo lieve lezers, ik ben een blije groene dokter want mijn autoflowers zijn zo goed als droog en klaar om opgerookt te worden en ook in de RollingStoned G-Kit ziet het ernaar uit dat ik weldra zal kunnen oogsten. Het zijn uiteraard niet de allergrootste toppen die ik ooit zag, maar met zijn negenen zullen ze toch een heerlijke oogst afleveren zoals het ernaar uitziet.

Koolstoffilter

Het is een drukke boel in de kleine kweekkast en na vier rondes in de kleine kweekkast te hebben gekweekt, moet ik zeggen dat ik de plantjes ook af en toe buiten de kast begin te ruiken. Niet zo sterk uiteraard als wanneer ik met mijn neus in de kast snuffel, maar toch. Dat is meteen een mooie gelegenheid om jullie te kunnen laten zien hoe je het koolstoffilter van de RollingStoned G-Kit kunt vervangen. Dat zal dan alleen wel even moeten wachten tot na de oogst van deze dames, wat ik misschien al deze week zal gaan doen.

20160517_133740

20160517_133813

De buds zitten vol met trichomen op het moment en een groot deel van de bloeiharen (stampers) zijn al ingedroogd en bruin van kleur. Het is een behoorlijke jungle in de kast en alles zit met binddraad aan elkaar vast, wat het een beetje lastig maakt om de toppen te fotograferen, maar volgens mij is het me toch weer gelukt. Voeding geef ik al een hele tijd niet meer, dus qua spoelen zit het wel goed. Ik heb zoals jullie weten drie varschillende soorten in de kast staan, wat het bepalen van het oogstmoment wel een beetje lastig maakt moet ik zeggen. Sommige toppen zijn er nu al aan toe om geoogst te worden en van sommige andere denk ik dat het nog wel even kan wachten.

20160517_133627

Een lange foxtail aan één van de Chocolope planten

Holy Grail Kush

Zoals sommigen van jullie weten had ik bij aanvang van deze ronde een Holy Grail Kush plantje over. Deze leeft nog steeds maar is niet erg bijzonder om te laten zien. Maar omdat ik de Holy Grail Kush een heerlijke soort vind, zal ik deze plant buiten laten groeien, om stekken van te nemen voor een nieuwe ronde in de kast of mijn tent, dat weet ik nog niet. In ieder geval kan ik jullie dan ook eens laten zien hoe je stekken neemt van een plant en hoe deze kunnen uitgroeien tot nieuwe plantjes. Bovendien scheelt het me weer een aantal zaden kopen. Goed, dat staat dus allemaal nog op de planning, maar eerst de oogst van deze ronde. Die zien jullie denk ik dan volgende week…

(advertentie)