(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De toppen die Dokter Groen in zijn compacte RollingStoned G-Kit kweekt zwellen steeds een beetje verder aan. Dat is mooi uiteraard en ook precies de bedoeling, maar zorgt er ook voor dat de takken hier en daar ombuigen onder het gewicht. 

Beste hobbykwekers, wietboeren en buitenwietlui! Het is weer tijd voor een wekelijks inkijkje in mijn kleine RollingStoned kweekkast. Deze week zowaar op een geheel vernieuwd RollingStoned.nl, die als je ’t mij vraagt flink verbeterd is, chapeau! Dat gezegd hebbende, kunnen we nu over naar de Chocolope, de Holy Grail Kush en de Sour Tangie in mijn kweekkastje, daar gaat het per slot van rekening om in dit kweekverslag.

Qua kweken hoef ik eerlijk gezegd trouwens niet zo veel te doen, buiten dat ik er voor zorg dat de planten niet droog komen te staan natuurlijk. En dat maakt het kweken in deze kast eigenlijk ideaal voor patiënten die gewoon hun eigen medicijn willen maken, maar dan ook weer niet de hele week met het kweken bezig willen zijn. De kast leent zich perfect voor een klein aantal planten en staat eigenlijk nergens in de weg, als je zoals ik een mooie voorbemeste aarde gebruikt, hoef je verder niet veel meer te doen dan water geven.

linkerview

En dat is precies wat ik nu al een paar weken doe, nu de planten aan het bloeien zijn. Langzamerhand rijpen de toppen af en door het vele schone water wat ze gehad hebben, ga ik ervan uit dat de wiet straks ontzettend goed gespoeld is, en dat komt de smaak weer ten goede zoals jullie weten. De toppen krijgen een mooi formaat nu de calyxen steeds verder opzwellen. Een calyx is zo’n druppelvormig bloemetje, uit iedere calyx groeien twee witte bloeiharen.

Ik tel nu een stuk of 12 toppen in de kast, en nog een hoop kleine minibudjes onder het bladerdek

Ik tel nu een stuk of 12 toppen in de kast, en nog een hoop kleine minibudjes onder het bladerdek. Het zijn geen toppen van het formaat onderarm, maar je moet je ook bedenken dat ze slechts onder 180 Watt aan LED kweeklicht groeien. Toch worden een paar toppen nu wel zo zwaar dat de takken waaraan ze groeien doorbuigen onder het gewicht. Ze zitten dan ook al vol met hars, en zoals ervaren kwekers ook wel zullen weten is hars een stuk zwaarder dan plantmateriaal. De zwaarste toppen zitten er dan ook vol mee!

kleinebuds

Eén van de toppen heb ik met een stuk buigzaam binddraad opgebonden, maar de rest laat ik gewoon gaan. De meeste buds worden redelijk op hun plek gehouden door de andere planten eromheen. Zoals je op de foto hieronder kunt zien is het alles bij elkaar best een rommelig zooitje plant geworden, maar dat mag de pret niet drukken. In een joint wordt het uiteindelijk toch verbrandt, of niet dan?

overzicht

De planten staan nu ongeveer zeven weken in bloei, sommige toppen beginnen al wat bruine bloeiharen te vertonen zoals je kunt zien, en anderen zoals de buds aan de heerlijk ruikende Holy Grail Kush nog helemaal niet. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan wiet die lang aan de plant heeft gezeten omdat die wat zwaarder qua effect is. Daarom laat ik de wiet zeker nog een week of twee aan de plant, en waarschijnlijk zelfs nog wat langer. Volgende week meer!

Dokter Groen

 

(advertenties)