(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Waar brave kinderen spelen met Barbie-vrouwtjes en/of Lego-mannetjes, daar hebben de jongens in het Drentse Valthermond compleet andere hobby’s. Het verkopen van wiet vanuit een speeltuin bijvoorbeeld!

Jong geleerd…

Als je wilt dat je klanten er zo jong mogelijk aan beginnen – cannabis roken bedoelen we uiteraard – is het als dealer geen onlogische keuze om een speeltuin uit te kiezen als locatie voor het dealerschap. Zo gezegd, zo gedaan en aldus startten de jongens van 15, 17 en 18 jaar oud een mobiel wietwinkeltje onder de stralende lentezon, vlakbij de Roelof Tuinstraat in Valthermond.

Daar bij die picknicktafel

Hoewel hun ondernemerslust zeer te prijzen valt, schortte er helaas wel een en ander aan de uitvoering van deze openlucht coffeeshop voor minderjarigen.

Om te beginnen zondigden de jongemannen tegen regel 1 uit het edele dealersvak: don’t get high on your own supply. Dat deden ze dus wel en met het idee dat zo aan omstanders wel duidelijk werd gemaakt dat er wiet in het spel was, hier aan de picknicktafel in de speeltuin. Om dat nog wat extra te benadrukken stond er ook een flinke pot tabak op tafel – voor 3/4 gevuld met wiet en gripzakjes – een weegschaaltje en enkele grinders…

shutterstock_96744208

Dodenherdenking

Maar het opzichtig blowen van een joint in de speeltuin van het dorp trok niet alleen de gewenste clientèle, ook omwonenden met een minder groot cannabishart namen er notie van. En belden de politie, dat zul je altijd zien, zelfs al was het Dodenherdenking deze avond – en dat was het vorige week woensdag 4 mei.

Bevrijdingsdag

Om de kwajongens goed de schrik aan te jagen en eventuele toekomstige stappen op het dealersvlak bij voorbaat wat minder aantrekkelijk te maken, hield de politie de drie jongens – de minderjarige gastjes kwamen allebei uit Valthermond zelf, de net meerderjarige van 18 uit het naburige Tweede Exloermond – lekker lang vast. Tot donderdagavond, toen de festiviteiten rondom Bevrijdingsdag al min of meer ten einde waren, net als de in de kiem gesmoorde wietcarrière van de drie jongens (zo vrezen wij althans)…

[illustratie: CarpathianPrince/Shutterstock]
(advertenties)