(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na de tiende bloeiweek vond Dokter Groen het onderhand welletjes; de Holy Grail Kush, de Chocolope en de Sour Tangie a.k.a. 24K Gold moesten eraan geloven. Kijk mee in de bescheiden kweekkast om te zien wat de groene dokter daar uit haalde. 

Hallo groene wietvrienden en vriendinnen, op oogstdagen zou ik soms willen dat er een geurknop op mijn computer zat waarmee ik jullie zou kunnen laten meegenieten. De geur van deze drie wietsoorten van DNA Genetics is namelijk ontzettend sterk. Zo sterk dat ik het gevoel heb dat mijn hele complete huis ernaar rook, ondanks dat ik de deur van de ‘knipkamer’ hermetisch dicht had en het raam open. Ik ben verzot op de sterke kushgeur van de Holy Grail Kush, maar die van de Sour Tangie is ook niet te versmaden. Er zit echt een overduidelijk mandarijnenaroma aan, je moet het ruiken om het te geloven! De Chocolope ruikt ook erg sterk maar dat is meer een ‘gewone’ wietgeur.

20160523_130317 (Custom)

De Chocolope oogst was het grootst; 8 toppen als golfballen en een stuk of wat kleinere ‘subtopjes’

Om te beginnen heb ik alle te oogsten takken een voor een afgeknipt en per soort op de tafel gelegd. Ze zaten zo in de kast en met elkaar vergroeid dat per plant oogsten geen optie was. Daarna heb ik in een razendsnel tempo geoogst. Ik bedoel hiermee dat ik alleen de grote schutbladeren van de takken heb gehaald, en de overige bladeren heel grof heb afgeknipt. De wiet kan zo rustig drogen, en na het drogen knip ik iedere top op mijn gemak netjes kaal. De DNA soortjes zijn zo vet dat zelfs een aantal schutbladeren vol zaten met trichomen.

20160523_132420 (Custom)

Sour Tangie leverde drie grote buds en een handvol kleintjes op. De mandarijnengeur is onvoorstelbaar!

Hiermee komt een mooi einde aan deze ronde en een goede oogst ook wat mij betreft. Uiteraard laat ik jullie het droge gewicht nog even weten, maar ik ben ontzettend tevreden en heb voorlopig even geen coffeeshop meer nodig. Uiteraard ga ik wel verder met het kweken van nieuwe planten in de hobbykweekkast, maar voor ik er weer nieuwe zaden in kan zaaien zal ik eerst het koolstoffilter moeten vervangen, want die is na de afgelopen vier rondes wel een beetje verzadigd geraakt. Geeft me mooi de gelegenheid om te laten zien hoe dat in zijn werk gaat.

20160523_131436 (Custom)

Heerlijke Holy Grail Kush, één van de toppen is door het ledlicht verbleekt

20160523_130901 (Custom)

Volgende kweekronde

En wat zit er in de planning voor de aankomende kweekronde in de RollingStoned kast? Wel, over de soort kan ik nog niet veel zeggen want daar ga ik nog even wat nachtjes over slapen. Wel heb ik besloten om dan niet meer 9 wietplanten te kweken zoals ik nu gedaan had, maar 2. Tot nu toe heb ik in de G-Kit 1 plant, 4 planten en nu dus ook 9 planten tegelijk gehad, maar nog nooit 2. Toch is dat niet de reden waarom ik nu wel 2 planten wil gaan kweken in de kast. De reden is dat ik denk dat de nieuwe Spectrabox Pro die in de kast zit, supergeschikt is om twee planten onder te kweken. Er zitten namelijk twee groepen met leds in de lamp, op de foto hieronder heb ik de lamp even op de muur gericht zodat je het duidelijk kunt zien. Door slechts 2 planten onder deze led te zetten heeft iedere plant zijn eigen les spot als het ware. Ik denk zelf dat dat bijzonder goed gaat uitpakken.

20160523_143918 (Custom)

De 2 led ‘spots’ van de Spectrabox pro moeten supergeschikt zijn voor een kweek van 2 planten

Tot volgende week, met een beetje geluk is de wiet dan droog genoeg zodat ik het schoonknippen kan laten zien, en misschien ook al kan wegen.

(advertentie)