(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinds onze groene dokter zijn planten vorige week in een gespreid 12-liter Batmix-bedje heeft gezet, gaat het een stuk beter met ze. Ze zijn een stuk gegroeid en lekker fris groen bovendien. Om de planten qua hoogte in toom te houden maakt Dr. Groen deze week voor beide planten een eigen scrogrek van bamboe.

Hallo groene vrienden, hier ben ik weer om jullie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van de twee Grapefruit planten in mijn RollingStoned kweekkastje. Misschien hebben sommigen van jullie het door, maar voortaan kom ik jullie niet op maandagen maar op woensdagen met mijn microkweekverslagen verblijden.

Het kan verkeren

Het kan verkeren, zeker als het om wietplanten gaat. Mijn planten stonden er vorige week nog behoorlijk zielig bij en ik had het zelfs het woord opgeven in mijn mond genomen. Weliswaar met het woordje nooit ervoor, maar toch. Gelukkig is het inmiddels een heel ander gezicht in de kast. Vrijwel direct na het verpotten naar de 12 liter potten met Batmix fleurden de Grapefruit dames op!. Hun bladeren stopten met vergelen en richtten zich fier omhoog. De groei versnelde door het grotere wortelvolume, waardoor ik nu alweer moest ingrijpen om te zorgen dat de dames niet te hoog worden.

20160718_091541

Dr. Groen boog de planten omlaag en zette ze vast met wat binddraad ter voorbereiding op de komst van een scrogrek.

Buigen en scroggen

Afgelopen maandag groeiden de dames naar mijn smaak al iets te dicht bij de lamp. Om ervoor te zorgen dat ze niet helemaal in de lamp zouden groeien, en om ze voor te bereiden op de komst van de scrogrekken heb ik ze toen al naar beneden gebogen met wat binddraad. Hierbij heb ik ervoor gezorgd dat de top lager was dan de zijscheuten. Op deze mannier zullen de zijscheuten meer auxine ontvangen en zich beter ontwikkelen. Het heeft geresulteerd in de volgende twee mooie ‘bonsai’ wietplantjes.

Goed, twee naar beneden gebogen plantjes zijn natuurlijk nog geen scrogg. Daarvoor moet er nog meer gebeuren. Ik plaatste daarom vandaag twee scrogrekken die ik maakte van wat bamboestokjes. Helaas had ik alleen niet genoeg materiaal waardoor ik het rek later zal moeten afmaken, dus volgende week zul je het hele rek pas in vol ornaat zien helaas. Goed, ik heb iedere plant een afzonderlijk rekje gegeven, dit is handig want hierdoor kan ik de planten straks nog apart uit de kast halen om bijvoorbeeld te fotograferen.

20160720_103158

Van bamboe en wat tie-wraps maak je gemakkelijk een scrogrek op maat!

Scrogrek van bamboe

Om de scrogrekken te maken heb ik wat bamboestokken gekocht bij een tuincentrum. Met tie-wraps heb ik de stokken aan elkaar gemaakt. Ik was eigenlijk van plan om het rek zelf van stukken ijzerdraad te maken, maar ik heb me bedacht, dit zal ik ook van stokken en tie-wraps maken. Maar daarvoor moet ik dus wel nog even een en ander in huis halen. Ik kwam op het idee voor de afzonderlijke scrogrekken door dit artikel waarin de planten er geweldig uitzien met hun gescrogte bladerdekjes… Hopelijk krijg ik mijn planten straks net zo mooi, nu staan ze er in ieder geval zo bij.

Er missen nog wat latjes, dat zien jullie volgende week.

Er missen nog wat latjes, dat zien jullie volgende week.

Met de scrogrekken op hun plaats, heb ik de hoofdtop die overigens bij beide planten nu een keer getopt is, nog een stukje naar beneden getrokken. Zo krijgen de zijscheuten hopelijk nog meer kans om dikker en sterker te worden. Ik zal morgen wat extra latjes en wat kleinere tie-wraps halen om de rekken mee af te kunnen maken. Hoe dat er uit komt te zien, kunnen jullie in mijn volgende verslag lezen. Hopelijk zijn de planten dan ook weer een stuk verder, ik kan me niet indenken waarom niet want ze gaan heel goed nu. Tot over een week, op woensdag dus 😉

En zo staan de planten er na vier weken groeien bij.

En zo staan de Grapefruits er na vier weken groeien bij.

(advertenties)