(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ja zeg, en hoe staat het dan met de scrog van dokter Groen? Wel, die wordt zo te zien steeds een beetje voller. Hij heeft de scrogrekken van vorige week afgemaakt en is al de hele week bezig met het naar beneden binden van de planten, want die willen niets liever dan de lucht in! Kijken hoe het gaat…

Hallo cannabisvrienden, hier weer een nieuwe update van de scrog in mijn kweekkastje. Vorige week hebben jullie gezien hoe ik begonnen was met het maken van de scrogrekken. Ik zou ze met stokken gaan vullen maar heb halverwege de week besloten dat ik dat maar met metaaldraad zou doen. En zo geschiedde het ook. Toen ik net klaar was met het rek en de planten voor de eerste keer naar beneden bond, zag het er als volgt uit.

Het scrogrek afgemaakt met wat simpel ijzerdraad.

Het scrogrek afgemaakt met wat simpel ijzerdraad.

Vervolgens heb ik de rest van de week niet veel meer gedaan dan water geven en de takken die hoog genoeg waren weer omlaag binden. Het vastzetten zelf doe ik ook gewoon met een stukje ijzerdraad, dat gaat prima. Wat ook handig is, zijn van die kleine knijper-klemmetjes die vrouwen wel gebruiken in hun haar. Kies dan de kleinste die je kunt vinden, soms kun je ze per zak kopen voor een paar euro. Goed, ijzerdraad werkt ook. De lamp hoeft hierdoor deze ronde niet omhoog, de planten gaan in plaats daarvan naar beneden. Inmiddels zijn de twee scrogrekken ook alweer een stuk gevulder dan op de bovenstaande foto. Kijk maar.

Boven: twee dagen geleden was het tijd om de planten terug omlaag te binden, links voor, en rechts na het binden. Onder: vandaag weer. 

Klok naar 12/12

Bijna vergeten te vertellen, maar niet geheel onbelangrijk. Aangezien wietplanten in de omschakeling van groei naar bloei wel twee keer zo groot kunnen worden, heb ik besloten dat het ondertussen wel tijd wordt om de klok op 12 uur licht en 12 uur donker te zetten. Dat heb ik zojuist gedaan. Ik ga er dan ook vanuit dat de planten deze komende week flink zullen groeien en hopelijk zit het rek dan volgende week stampvol. We zullen het zien… Tot volgende week arrivederci!

(advertenties)