(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel de echte Dokter Groen van een welverdiende vakantie geniet, betekent dit natuurlijk niet dat de wietplanten in zijn RollingStoned G-kit kweekkast ook met vakantie gaan. Nee, die moeten verzorgd worden en zelfs de bloei in worden geholpen.

Vakantietijd

Vakantiehulpje zijn voor Dokter Groen, dat was de opdracht. En of ik maar even wilde opletten of er ‘haartjes’ zichtbaar werden in de Grapefruit planten, want dan kon ik de dames van een groeispectrum naar een wat roder kleurenspectrum voor de bloei helpen. Op 12/12 stonden de planten immers al een week, nu dus twee…

20160810_113817_001

Dat lichtspectrum van groei naar bloei veranderen kan tegenwoordig met letterlijk 1 druk op de knop, en wel de lichtschakelaar op de LED-lamp. Daarmee speel je als hobbykweker echt voor God, want na die simpele handeling en een tijdje onder 12 uur gestaan te hebben, is het voor de wietplanten ineens herfst geworden en gaan ze toppen aanmaken! Het aantal lichturen staat op standje herfst, en de kleur van het licht nu dus ook.

Hoe dan ook, een voor en na foto laat het verschil in kleur zien:

Uiteraard moest er voordien nog een takje hier en een scheutje daar worden omgebogen – scroggen noemt de dokter dit altijd – maar van dat ombuigen om te voorkomen dat de planten de lamp raken is voorlopig verleden tijd, we hebben de lamp immers ook direct wat hoger gehangen nu de bloeitijd is geforceerd.

Wateren

Verder kan je ook als vakantiehulpje weinig verpunken aan het werk van Dr Groen, vooral omdat het de G-kit kweekkast is die eigenlijk al het werk doet. Lucht, licht en ventilatie bijvoorbeeld, zodat het simpel met de gieter watergeven een fluitje van een cent was voor deze invalkracht.

20160810_114410

Het merendeel van het werk wordt door de RollingStoned G-kit kweekkast gedaan, maar watergeven met een gieter kan ie helaas niet… dat zul je zelf moeten doen.

Nou ja, verder ziet het er allemaal prima uit, de dokter kan gerust nog een baantje gaan trekken in het zwembad 😉

20160810_114141

(advertentie)