(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het gaat hard in de RollingStoned kweekkast van Dokter Groen. Het is namelijk pas zo’n 4 weken geleden dat hij zijn planten op het welbekende 12-uurs lichtregime zette om de bloei in te luiden, en nu al puilt de kleine kweekkast uit van de buds. Het gaat bijna vanzelf, aldus de groene kweekdokter…

Light bleach

Het gaat bijna helemaal vanzelf, dat kweken in deze compacte kast van RollingStoned. Ik doe er werkelijk bijna niets aan op het moment. Dat was een week of vier geleden wel anders want toen moest ik de takken van mijn twee Grapefruit planten bijna dagelijks omlaag binden om te voorkomen dat ze niet in de lampen groeiden. Helaas is dat later wel eventjes gebeurd toen ik op vakantie was en daardoor zien een paar topjes eruit als met sneeuw bedekte bergtoppen. De bovenste punten van sommige toppen zien spierwit als gevolg van iets teveel licht. Het is mooi om te fotograferen, maar echt stoned schijn je van dit soort gebleekte toppen niet te worden.

20160831_133900

Light bleach door teveel licht, twee weken geleden groeiden sommige toppen net even te dicht op de lamp…

Trichomen

Het lijkt erop dat ook de trichomen zich extra snel ontwikkelen deze ronde. Misschien komt het door het ledlicht, misschien door de wat warmere temperatuur buiten maar de buds zitten er al vol mee. Ondanks dat ze hun witte bloeiharen nog lang niet verloren zijn. De geur in de kast is dan ook al erg indringend, een zoete combinatie tussen een hazegeur en vers fruit als je het mij vraagt, hoewel de geur van een aromatische wietplant altijd lastig in woorden te vatten is, vind ik.

20160831_133612

De planten moeten nog wel even maar hebben nu al veel trichomen. Het ruikt ook allemaal erg lekker al!

Voeding & Vitalize

Biologische bloeivoeding van BioQuant en Mills Vitalize, dat is alles wat ik de planten op dit moment geef, en ze lijken het ook wel prima te vinden. De vitalize zorgt voor wat betere afweer en vitaliteit en de bloeivoeding, wel dat is gewoon wat de planten op dit moment wel kunnen gebruiken. Ik meet echt niks van pH of EC-waarden bij het kweken in deze kast omdat ik hem het liefst test zoals de meeste mensen die hem kopen ook kweken. RollingStoned verkoopt de kast als een plug en play ding en daar zou je dus ook zonder te meten mee moeten kunnen kweken. Qua voeding gebruik ik gewoon ongeveer twee derde van wat er op de fles aangeraden wordt en dat gaat prima. Overigens heb ik de hele groeifase en de eerste weken van de bloei helemaal geen voeding gegeven. De Batmix aarde van Plagron bevatte genoeg meststoffen om het zonder extra voeding af te kunnen.

20160831_133406

De purple haze van de ledlamp…

De toppen zijn zoals gezegd al mooi gevormd maar hebben nog geen ingedroogde bloeihaar. Ik denk dat het dus nog wel even kan duren voor de planten oogstrijp zijn, en hoop uiteraard dat ze in omvang nog flink zullen aanzwellen. Tot volgende week, ik ben zelf al benieuwd hoe ze er dan weer bijstaan.

(advertentie)