(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er ruikt toch geen wiettop zo lekker als die aan een levende bloeiende wietplant. Althans, dat vindt onze groene kweekdokter. Zijn Grapefruit planten staan inmiddels 5 weken te bloeien en hebben een zilverkleurige laag trichomen dus we kunnen ons zo voorstellen dat hij in zijn nopjes is.

Zojuist uitgebreid mijn kweekkastje ingedoken om foto’s te maken en te zien hoe mijn twee wietplanten erbij staan. De soort is Grapefruit en de planten staan nu vijf weken te bloeien, de toppen zijn voorlopig nog niet klaar om te oogsten, maar hebben wel al een enorme laag trichomen. Wanneer ik ze onder een wit licht fotografeer zien ze er bijna zilverkleurig uit, alsof de Grapefruit hier een Super Silver Haze na aan het doen is. Voorzichtig heb ik wat omlaag hangende toppen – jawel, het gewicht gaat de planten nu parten spelen – ondersteunt met wat metaaldraad. Maar hoe voorzichtig ik ook te werk ga, er plakt vrijwel direct hars aan mijn vingers en de geur die daarbij vrijkomt is onbeschrijfelijk zoet en heeft een duidelijk overheersend citrus-aroma. Er gaat wat mij betreft niets boven de geur van een verse bloeiende wiettop!

20160907_115611

Zoals de vaste volgers van mijn kweekupdates weten, zijn sommige toppen een paar weken geleden wat gebleekt door het overweldigende licht. Dit is natuurlijk wel een beetje zonde maar het ziet er wel heel mooi uit zo’n spierwitte top. Wat me opvalt is dat de plekken die wit gebleekt waren, gewoon in het wit meegroeien met de rest en dus langzaam ook groter worden. De lamp hangt nu wel een stuk hoger en er komen geen nieuwe witte plekken bij, maar het groeit dus wel door z’n witte top. Ik ben benieuwd naar de smaak ervan straks.

20160907_124140

Voeden en verzorgen

De laatste twee weken ben ik deze planten ook wat bij gaan voeden. Ik gebruik hiervoor een biologische voeding voor bloeiende planten van het merk BioQuant. Deze voeding is niet zo duur en werkt prima, de planten komen niets tekort e de topontwikkeling gaat behoorlijk snel moet ik zeggen. Ik meet geen pH of EC waardes maar meng gewoon iets minder voeding door het water dan er op de fles wordt aangegeven. Ook geef ik wat Mills Vitalize mee, een silicium toevoeging die voor wat extra weerstand en vitaliteit moet zorgen.

Qua verzorging heb ik mijn handen echt niet vol aan deze dames, het enige wat ik doe is af en toe wat verdorde blaadjes weghalen en zorgen dat de dames op tijd te drinken krijgen. Op het moment drinken ze ongeveer een halve liter water per dag maar omdat ik niet elke dag bij de planten ben geef ik ze zo om de dag een litertje. Uiteraard voel ik eerst aan de grond of dat wel echt nodig is.

20160907_115455

In de kweekkast ligt de temperatuur net iets hoger als daarbuiten, het scheelt ongeveer een graad of 5 gemiddeld. En daarmee komt de temperatuur momenteel op zo’n 26, 27 graden, wat wat mij betreft een aangename temperatuur is voor een tweetal fruitige wietplanten.

(advertentie)