(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorig jaar presteerde het onaantastbare geachte videoplatform YouTube het om tientallen cannabiskanalen er vanaf te donderen. Hun inhoud zou zogenaamd niet stroken met hun richtlijnen, haha. Van lifestyle vloggers als 420CustomGrow tot het alom gerespecteerde Cannabis News Network, ze waren niet meer te zien. Maar ook vele onbekende(re) wietliefhebbers zagen zich plotseling geblockt. Sommigen mochten later weer ‘uitzenden’, anderen staan nog steeds op nul abonnees…

Een groeiende groep videofanaten met cannabis als hoofdthema heeft het nu wel gehad met YouTube en startte zijn eigen videoplatform: The WeedTube.

Toegegeven, dat is net commercieel van opzet als YouTube, maar hier zien we tenminste reclame voor een vaporizer in plaats van voor maandverband of een afwasmiddeltje. En de content zelf, die is wat je kan verwachten van de hedendaagse, over het algemeen jonge vloggers. Heel veel gekkigheid dus, een shitload tutorials en uiteraard de nodige challenges (iets dat YouTube ook al wil gaan verbieden).

‘The first time I got high’, zo heet het filmpje dat wij vandaag laten zien. Wel toepasselijk aangezien we voor het eerst iets laten zien van dit stonede YouTube-alternatief. Een jongedame gaat helemaal naar de klote tijdens haar wietdebuut, waarbij het feit dat ze geen maat kent én in een auto zit opgesloten (hotboxen heet dat in vaktermen meid) bepaald geholpen heeft…

Al met al is het goed dat YouTube niet langer de absolute alleenheerser is die kan doen en laten wat ze wil, en dat geldt wellicht nog meer voor alles wat cannabisgerelateerd is in videoland!

(advertentie)