(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We beginnen de werkweek maar met wat nieuws in de categorie ‘best wel een beetje zielig’. En dan bedoelen we voor de verandering niet de getroffen wietkweker(s), maar datgene wat de politie in Roosendaal wist te ‘ontnemen’ aan die wietkweker(s). Je zou je voor minder rommel al de ogen uit de kop schamen…

 

Wiet plukken

De Nederlandse wietjagers – politie en justitie dus – besloten een aantal jaren geleden dat het niet genoeg was om alle wietplanten af te pakken en alle kweekapparatuur te vernietigen indien er een plantage wordt opgerold. Nee, die vermaledijde ondermijnende criminelen moesten ook flink gepakt worden daar waar het echt pijn doet: in de portemonnee! Voortaan pikten de wietjagers alles mee van waarde wat ze zien bij het ontmantelen van het zoveelste wiethok(je). Pluk ze heet dat in het jargon, of het ontnemen van crimineel vermogen.

Het wraakzuchtige afpakken leidt niet zelden tot ongemakkelijke beelden, zoals deze van afgelopen week uit het Brabantse Roosendaal, een stad zo dom dat ze daar tien jaar geleden besloten om in één klap alle coffeeshops te sluiten met geweldig bloeiende straat- en thuishandel als (voorspelbaar) gevolg. Maar dat terzijde, vandaag gaat het om deze pic:

Brabantse meuk

Wat zien wij hier mensen? We citeren de politie: “Donderdag zijn door de politie onder andere meegenomen: een buitenkeuken, een luchtcompressor, een luchtkachel, een exclusieve gereedschapskast, twee vorkheftrucks, zeven racekarts en een motortje.”

Zo’n beetje de gemiddelde inhoud van een Brabants boerenschuurtje dus, waarvan de zoon des huizes doorgaans een Max Verstappen-achtige ambitie koestert. De meuk moet echter mee met Oom Agent omdat er weer eens wietplanten zijn gevonden. Uiteraard niet op eigen politiekracht, maar zoals te doen gebruikelijk na een anonieme tip.

Naar aanleiding van dit stukje menselijk verraad toog een afvaardiging van de blauwhemden woensdag reeds naar een zogeheten verzamelgebouw op de kruising van de Rechtzaad en het Scherpdeel in Roosendaal.

Veel wietplantjes

Het bleek nogal prijs voor de wietjagers. Ruim 2.600 (!) wietplanten en 60 stekken. Meestal is het andersom qua verhoudingen, maar goed. De planten waren verdeeld over liefst 8 ruimten, waarover de politie dit meldt: “Hierin was het hele kweekproces terug te zien, van stekjes naar kleine en grote planten, tot oogstrijpe hennepplanten.”

Even verderop vond men nog eens drie kweekruimten. Uiteraard is alles uit de in totaal 11 wiethokken fluks vernietigd. Er is niemand gearresteerd (te moeilijk speurwerk wellicht), maar de politie weet ons wel lekker bang te maken met de mededeling dat de kwekerijen “zorgden voor een zeer dreigend gevaar voor de omgeving”, hetgeen dan veroorzaakt zou worden door het aftappen van de stroom.

Maar gelukkig heeft de maatschappij, gered van opnieuw een valse poging tot ondermijning, er in ieder geval dit aan overgehouden (sorry, we kunnen er geen genoeg van krijgen):

Kunnen we toch lekker met zijn allen weer rustig gaan (verder) slapen,  nietwaar?

(advertenties)