(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In China is sinds een jaar of twee een heuse revolutie gaande en dan voor de verandering eens geen politieke maar eentje met planten in de hoofdrol. Hennep om precies te zijn. Ooit, heel lang geleden speelde hennep al een belangrijke rol in de Chinese maatschappij. Rond 2800 voor (!) Christus maakte de Chinezen al touw, papier en zeer waarschijnlijk ook textiel van hennep. Pas in de 17e eeuw na (!) Christus brak hennep hier in Europa door, wat met name aan de bloeiende scheepvaart en kledingindustrie te danken was. Maar na de 18e eeuw trad het verval in en degradeerde hennep langzamerhand tot een bijna vergeten gewas, ook in China…

De ellende duurde tot pakweg het einde van de vorige eeuw, maar sindsdien zitten cannabis en hennep gelukkig en volledig terecht weer in de (economische) lift. En aangezien China tegenwoordig een behoorlijk deuntje meeblaast in de wereldeconomie is er ook in het verre oosten sprake van een comeback van jewelste. Helemaal sinds CBD – dat je immers ook uit hennep kunt extraheren – twee jaar gelden volledig werd vrijgegeven door de communistische eenpartijstaat.

Cannabis News Network over China en hennep en CBD, aan de hand van een gesprek met YanHua Huang, directeur van het bedrijf Bioneovation!

(advertenties)