(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zijn de twee meest gevreesde woorden voor wiettelend Nederland: sterke henneplucht. Want als je dat hoort weet je dat er politie praat… echte kenners gebruiken nooit het woord hennep als het over wiet gaat. En toch is het ‘eigen schuld dikke bult’ voor deze Brabanders die tientallen kilo’s gedroogde toppen kwijtspelen.

 

Niet te harden…

Enig medelijden verdienen de 48-jarige man en 45-jarige vrouw uit Helmond toch wel van ons, aangezien de politie echt nét op tijd binnenviel in hun woning aan de Mierloseweg vorige donderdag. De vijf zogeheten bigshoppers stonden namelijk al in de hal klaar voor transport, gevuld met zeggen en schrijven 46,75 kilo Nederwiet.

Maar ja, die vermaledijde ‘sterke henneplucht’ hè. Die deed de Brabanders de spreekwoordelijke das om, aangezien de stank van al die kilo’s tot buiten aan toe op te snuiven viel. En als dat opsnuiven nu door gretige politieneuzen gebeurt dan weet je het wel weer: dat wordt een inval!

Spanning en sensatie

Eerst gingen de door geur gealarmeerde dienders de tuin van het Helmondse huis checken, of de wietstank daar wellicht zijn oorsprong vond. We citeren even: “In de achtertuin van deze woning lagen houten balken met aluminiumfolie en deze balken zien wij vaak in hennepkwekerijen. In afwachting van een machtiging tot binnentreden werd door de collega’s positie ingenomen aan de voor- en achterzijde van de woning om te voorkomen dat verdachten die eventueel in de woning aanwezig waren weg zouden kunnen komen. Nadat we deze machtiging hadden verkregen, werd er binnengetreden in de woning.”

Ze weten het wel spannend op te schrijven op hun Facebook, nietwaar?

En stinken dat 47 kilo wiet + 23 kilo knipafval doen jonguh!

Eenmaal met de juiste papieren op zak – het blijft Nederland tenslotte – werd de bron van de ‘sterke henneplucht’ direct gespot: de bigshoppers in de hal!  Met daarin dus bijna 47 kilo wiet, al kan de fameuze stank die wij allemaal zo liefhebben ook best afkomstig zijn van de 23,2 kilo (!) hennepafval die eveneens in de hal lag.

Klein bier

Kortom, niet heel voorzichtig handelen van deze twee Helmondse kiloknallers to say the least.

Laten we voor hun toekomstige welzijn maar hopen dat het in ieder geval hun eigen wiet was die nu door de politie in beslag genomen is. Want anders is er iemand heel boos op dit stel, aangezien de straatwaarde van de wiet volgens de politie tussen de 150.000 en 190.000 euro bedraagt.

Daarbij vergeleken zijn de 1539 euro cash plus ‘de auto’ van beide Helmonders die eveneens in politiebezit zijn terechtgekomen slechts pindanootjes…

[openingsbeeld:  Yan chen ko/Shutterstock]
(advertentie)