(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Drie weken geleden heb je kunnen zien hoe Jeroen zijn Critical door uitdroging moest verruilen voor G Glue zaailingen. Om de planten toch volgens planning te kunnen oogsten heeft hij die al negen dagen na het ontkiemen op 12/12 gezet. Kijken hoe het ervoor staat, en of de dames al bloeiverschijnselen laten zien…

High allemaal, dit tweede deel van de kweek van mijn G Glue planten is jammer genoeg iets minder spannend dan ik gehoopt had. De dames staan namelijk nog niet in bloei, zoals ik drie weken geleden wel voorspelde. Ik heb ze op 10 maart op 12/12 gezet. Negen dagen na het ontkiemen, toen de plantjes nog zaailingen waren.

Bloei en hormonen

Doordat ze nog zo jong waren toen ik ze op 12/12 zette, laat de bloei nog even op zich wachten. Dit komt omdat de ‘volwassen hormonen’ om ze zo maar even te noemen voor het gemak, er nog niet zijn. Normaal gesproken laten volwassen wietplanten na een dag of 10 op 12/12 hun eerste bloeiverschijnselen zien maar in dit geval duurt het dus iets langer. Één dezer dagen verwacht ik wel iets te gaan zien.

Ook strek is nog niet echt wild maar dat kan ook aan de genetica liggen. De G Glue van hy-seeds is een 50/50% sativa/indica dus strek zal er zeker komen met de sativa genen in zich. Ik denk zelf dat de plantjes nog erg druk zijn met het vullen van de potten met wortels, en dat is alleen maar gunstig voor het verloop van de kweek. Een sterk en gezond wortelgestel is onmisbaar als je gezonde planten wilt groot brengen. Als het bij de wortels al verkeerd zit ben je vaak gedoemd om te mislukken.

Moeder natuur

Vooralsnog doen de meiden het prima. Ze gaan mooi gelijk op dus geen rare uitschieters qua lengte. Iets wat ik persoonlijk altijd heel vervelend vind vanwege de lamp-hoogte. Natuurlijk kan je gaan toppen en fimmen en dat soort high stress training maar ik ben daar geen fan van. Ik kweek graag zoals moeder natuur het bedacht heeft, en probeer waar ik kan de natuur na te bootsen. Op deze manier kan je haast niet de fout in gaan, zolang je je aan de regels van moeder natuur houdt natuurlijk.

Afgelopen week heb ik de dames 10 dagen na het verpotten naar de 11-literpotten pas weer wat te drinken gegeven. De potten waren ingewaterd met bijna een liter water dus daar konden ze prima mee uit de voeten voorlopig. Na de tien dagen waren de potten evengoed nog best zwaar, wat wil zeggen dat er nog behoorlijk wat vocht in zat. Evengoed heb ik ze water gegeven omdat de toplaag van de aarde aan het uitdrogen was.

Ze hebben 400 milliliter water gehad, met 1 milliliter wortelstimulator van Mills Nutrients en een pH-waarde van 6.0.  Nu ze nog klein zijn geef ik ze om de twee dagen te drinken. Naarmate ze groter worden ga ik dat opvoeren naar een liter om de dag zo ongeveer. Helemaal zeker kan ik dit natuurlijk nooit weten want elke strain is anders en heeft andere behoeften. Maar uit ervaring weet ik dat ik er niet ver naast zit.

Van onder én van boven bewateren

Ik til voordat ik water ga geven altijd even de pot op, om het gewicht te voelen. Aan de hand daarvan bepaal ik hoeveel water ik geef.  De ene keer geef ik water bovenop de aarde en de andere keer giet ik het water in de lekbak waar de potten in staan, zodat ze het water van onderaf op kunnen zuigen. Door deze tactiek ben ik er zeker van dat gehele inhoud van de pot vochtig blijft, en niet alleen het bovenste deel van de aarde.

Je moet het zo zien: als je een halve liter water in een pot met aarde gooit, dan zal het vocht nooit helemaal onder in de pot komen omdat het water halverwege al is opgenomen door de aarde. En zo blijft het onderste gedeelte van de pot dus vaak droog staan. Dat is niet bevorderlijk voor je wortelgestel en daarmee dus ook niet voor je plant. Ik zeg enjoy the pics.

Ik weet zeker dat ik over drie weken foto’s heb van toppen in de maak, zo niet dan heb ik een probleem waarschijnlijk, maar daar gaan we niet van uit. Ik ga afsluiten met een diepe buiging voor, en een quote van onze grote vriend Barney Green.

One love ❤️en smoke on!

Jeroen

(advertenties)