(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben al een paar mooie kweekverslagen met onze eigen CNNBS Indica’s gezien, en kunnen er geen genoeg van krijgen. Eén van de lezers die onze mystery indica’s ook kweekte was IndeKast. Hij kweekte kleine wietplanten in kleine potjes maar trainde ze wel als een topsporter! Dit is zijn kweekverslag van week tot week.

Op GrowDiaries.com hield IndeKast ons up to date over de levens van zijn vijf CNNBS Indica’s. De dames hebben het bij hem zwaar te verduren gehad want ze werden high stress getraind zoals dat heet. Ondanks, of beter gezegd dankzij deze ontberingen werden het prachtige exemplaren. De CNNBS Indica’s werden voorgegroeid onder een 50 Watt led ufo welke in groeiweek #4 werd aangevuld met een 100 Watt Hans Panel led kweeklamp. In de bloeifase is alleen de Hans Panel gebruikt.

Groeiweek #1

Week #1: Alle vijf de zaden ontkiemden binnen 2, 3 dagen. Nummer 3 was het snelst, nummer 5 het traagst. Ik gebruik Biobizz aarde en ben niet van plan om ze daarnaast nog voeding te geven. Dit zijn de eerste fotoperiode gevoelige wietplanten die ik kweek, dus ik weet nog niet wanneer ik ze op 12/12 zal zetten. Ik wil de planten laag houden, dus zal ze toppen en trainen.

Groeiweek #2

Week #2: De planten groeien niet heel snel maar ze groeien. 🙂 Dag 9: Ze lijken nu sneller te groeien 👍Dag 10: Sommige nieuwe bladeren zijn donkergroen en gekreukeld. Te veel voeding in de grond voor zulke jongedames? Ik hoop dat het bijtrekt. Dag 12: CNNBS Indica #4 groeit raar.

Groeiweek #3

Week 3: Ze zien er behoorlijk gezond uit. Ik werk aan de vierde node. Wanneer de vijfde node verschijnt gaan er koppen rollen. Ik weet niet goed wat te doen met CNNBS Indica #4, het lijkt of ze zichzelf heeft getopt. Waarschijnlijk niets zorgwekkends. Dag 18: Indica #2 en #3 getopt voor mainlining. Dag 19: Indica #5 en #1 getopt voor mainlining. Nummer #4 laat ik voorlopig even. Dag 20: Na een dag herstel beginnen de dames weer te groeien. Dag 21: geduld…

Groeiweek #4

Week 4: Dag 22: Geduld… Wat LST gedaan bij Indica #4. Dag 23: Per ongeluk #2 een dubbele dosis water gegeven, ik hoop dat ze niet verzuipt. Ik topte Indica #4 (de mutant) twee keer …kijken wat er gebeurt. Dag 24: Bijna klaar voor een tweede keer toppen, de schutbladeren worden groot. Dag 25: Indica #2 en #3 zijn een tweede keer getopt. Ik heb naast de UFO led een Hans Panel led kweeklamp bijgeplaatst. Dag 26: Indica #4 heeft 6 nieuwe takken, geen getop meer aan deze dame. Nummer #1 en #5 vandaag nog eens getopt. Dag 27: De schutbladeren van Indica #2 en #3 verwijderd. Ik probeer ze in een T-vorm te krijgen in plaats van een Y-vorm. Ze zijn wat stijf dus ik buig ze langzaam omlaag. Dag 28: De schutbladeren van Indica #1 en #5 verwijderd. Ook de takken een beetje lager gebogen. Ik ben wat laat met buigen want de takken zijn stijf, zelfs als ik het een paar uur na het bewateren probeer.

Groeiweek #5

Week 5: Dag 29: Niet veel vandaag, ik heb twee hoofdtakken nog wat lager gebogen. Dag 30: Weer wat omlaag, bijna een T-vorm. Ik hoop ze aan het eind van de week voor het laatst te toppen. Dag 31: Indica #4 weer getraind, nummer #3 voor het laatst getopt. Morgen buig ik haar naar de zijkant en verwijder ik misschien de schutbladeren. Eerst maar even herstellen… Dag 32: De schutbladeren van Indica 3 verwijderd en de plant omlaag gebogen. Nummer #2 voor het laatst getopt, morgen haal ik de schutbladeren weg. Indica #4 was was dichtgegroeid, wat schubladeren weggehaald en de takken wat verder gespreid. Nummer #1 en#5 zijn nog niet aan toppen toe, misschien morgen. Dag 33: Schutbladeren van #2 weggehaald en LST training toegepast. Vanaf nu alleen nog LTS training voor de dames. Dag 34: Schutbladeren van #1 en #5 verwijderd en ze omlaag gebonden. #2 en #3 groeiden weer omhoog dus die heb ik opnieuw omlaag gebonden. Het ziet er goed uit. Dag 35: Sommige takken wederom omlaag gebonden. Indica #4 was weer erg bossig, ik heb wat bladeren weggehaald voor een betere lichtpenetratie.

Groeiweek #6

Week 6: Dag 36: wat LST gedaan aan #4 en de schutbladeren weggehaald. Dag 37: het main linen is klaar, ik wacht om over te kunnen naar 12/12, weet nog niet precies wanneer. Dag 38: Nog steeds donkergroene bladeren. De Biobizz aarde doet alles. Gebruik gewoon kraanwater met een pH-waarde van 7. De planten staan in 3-literpotten en ik vraag me af wanneer ik voeding moet bijgeven. Biobizz grow, bloom, top-mix?

Dag 39: Ik begin de planten te ruiken nu. #1 is 13 cm hoog, #2 is 10 cm, #3 is 12 cm, #4 is 10 cm en #5 is ook 10 cm. Dag 40: de groei verloopt traag, aan het einde van de week schakel ik op 12/12. Dag 41: Vanavond gaat het licht vroeg uit, omgeschakeld naar 12/12. Dag 42: Nieuwe bladeren van Indica #2 hebben een hele lichte groene kleur, even in de gaten houden.

Groeiweek #7

Week 7: Dag 43: Derde dag op 12/12, de planten strekken een beetje. #1 is 14 cm hoog, #2 is 11 cm, #3 is 14 cm, #4 is 11 cm en #5 is 13 cm. Over het algemeen is de kleur nog mooi donkergroen. De nieuwe bladpunten zijn wat lichter van kleur, dit is wel normaal lijkt me. Volgens mij hebben de planten nog geen voeding nodig. Dag 46: Wat schutbladeren weggehaald bij #2 en #4. Indica #1 is niet zo blij, wat is er aan de hand? Dag 47: Wat Biobizz Grow voeding gegeven. Dag 48: De dames worden elke dag lichter van kleur. Ik weet niet wat ik moet doen. De pH-waarde van de aarde is 6,4 dus dat is best goed. Misschien heb ik wat te veel water gegeven en de wortels beschadigd. Dag 49: Ik geloof dat de groene kleur terugkomt 🙂

Bloeiweek #1 (week #8)

Week 8: Dag 50: De tiende dag op 12/12. Ik heb het binddraad weggehaald zodat de planten vrij kunnen groeien. Misschien bind ik ze later weer vast om een egaal bladerdek te krijgen. De lengtes zijn als volgt: #1 is 18 cm, #2 is 14 cm, #3 is 17 cm, #4 is 12 cm en #5 is 15 cm. Dag 53: De eerste bloeiharen gezien. Ik verwacht meer daarvan deze week en hoop dat ze nog iets groter worden. Ik heb er de ruimte voor.

Bloeiweek #2 (week #9)

Week 9: Dag 59: De lamp op de bloeistand gezet (100 Watt Hans Panel) en de 50 Watt UFO led verwijderd. Indica #1 is wat licht maar gaat nog steeds goed. Dag 60: Laag groeiende schutbladeren en wat blad in de schaduw weggehaald. Dag 62: Eindelijk de Sensi Cal Mag Xtra gegeven. Heb alleen #1 de aanbevolen hoeveelheid gegeven (1 ml per liter). Misschien volgende week nog wat; ik hoop dat ze er goed op reageert. De andere dames hebben alleen Bio Grow en Bloom gehad.

Bloeiweek #3 (week #10)

Week 10: Dag 65: Behalve indica #1 gaan de dames nog steeds lekker. Ik zal ze deze week wat meer Bio Bloom geven. Dag 66: er zijn al veel trichomen te zien. Dag 69: Ik ben behoorlijk blij, de toppen worden dikker…

Bloeiweek #4 (week #11)

Week 11: Dag 71: De hoeveelheid Bio Bloom opgevoerd naar 2 ml. Hier en daar wat blad verwijderd om een betere licht- en luchtpenetratie te krijgen. #4 op een verhoging gezet zodat het licht eerlijker verdeeld wordt. Blij! Dag 73: Weer wat bladeren weggehaald, daarna had ik plakkerige en heerlijk ruikende vingers.

Bloeiweek #5 (week #12)

Week 12: Dag 78: Vijfde bloeiweek inmiddels. Weer iets meer Bio Bloom gegeven (3 ml per liter). Een keer per week krijgen ze Call Mag Xtra. Dag 82: Indica #5 laat iets van een tekort of overschot zien. Dag 84: Wat extra Call Mag Xtra gegeven, ik hoop dat het helpt.

Bloeiweek #6 (week #13)

Week 13: Dag 85: Vijf verschillende indica’s met verschillende behoeftes. Plant #5 heeft een magnesium tekort. Plant #1 is min of meer hersteld, ik moet beter op de pH-waarde gaan letten. Wat minder voeding gegeven om de pH-waarde rond de 6 te houden. Toppen zijn niet enorm, maar wel enorm hard en de geur is geweldig!

Bloeiweek #7 (week #14)

Week 14: Dag 92: Deze week stop ik met voeden en begin ik met spoelen. Alleen indica #4 en #5 hebben wat tekorten, de rest is mooi groen. Ik spoel voor het eerst en weet niet zeker of ik het spoelwater moet aanzuren. De een zegt gewoon kraanwater (pH is 7), de ander zegt aanzuren tot een pH-waarde van 6. Na het spoelen verwacht ik een hoop gele bladeren te krijgen. De geur wordt sterker en sterker! 👍🏽Dag 93: Gespoeld, aan de onderkant kwam er bruin water uit de potten. De potten zijn erg zwaar dus de rest van de week krijgen ze niets meer te drinken. Ik heb ook de trichomen gecheckt: #1 heeft wat bruine trichomen en ruikt heel zoet. Indica #2 heeft er minder en ruikt naar rubber en is zoet. #3 heeft wat meer bruine trichomen en ruikt zoetzuur, indica #4 heeft wat bruine trichomen en ruikt naar rubber en #5 heeft ook hier en daar wat bruine trichomen en ruikt zoetzuur. Dag 98: nog eens gespoeld want de potten waren uitgedroogd, de laatste spoeling. Volgende week ga ik oogsten.

Bloeiweek #8 (week #15)

Week 15: Dag 99: Ik denk dat ik deze week het eerste deel zal oogsten. Nog één laatste keer gespoeld. Ik verbaas met erover hoeveel water ze kunnen hebben en niet verzuipen. All-mix heeft een goede afwatering. Een paar fouten die ik deze ronde denk ik gemaakt heb: te laat begonnen met bijvoeden, vergeten de pH-waarde te checken. Ondanks dat ruiken de dames bizar lekker, ze hebben alle vijf een ander geurtje. Indica #1 heeft veel bruine trichomen maar ook veel witte bloeiharen, dus ik ben niet zeker wanneer ik haar kan oogsten. De rest van de dames krijgen nog wat tijd.

Bloeiweek #9 (week #16)

Week 16: Dag 106: De laatste twee dagen hebben de planten in het donker gestaan. Ik heb ze ook ijswater gegeven, heb gelezen dat ze daar op het laatst meer trichomen door zouden aanmaken. Ik weet niet of het echt helpt maar ik heb het gewoon gedaan.

CNNBS Indica #1

Ik hoop nog eens te horen welke wietsoorten ik heb gekweekt. Droog gewicht is 12 gram, dus 0,6 gram per Watt voor deze plant. De geur is heel zoet, vandaag wat gerookt maar vond deze niet heel lekker.

CNNBS Indica #2

Een droog gewicht van 11 gram aan deze Indica #2, dus 0,55 gram per Watt. De geur is heel zoet. Ik heb ook wat geproefd, dat was behoorlijk lekker. Ik heb een second opinion nodig denk ik om deze goed te kunnen beoordelen.

CNNBS Indica #3

Ook hier een droog gewicht van 11 gram, dus 0,55 gram per Watt. De geur is zoetzuur. Ik heb wat van de kleine topjes gerookt. De geur is indrukwekkend en het effect ook. I like this one!

CNNBS Indica #4

Slechts 6 gram droge wiet aan Indica #4, een beetje teleurstellend maar 0,3 gram per Watt. De geur is zoet, naaldbomen. Heerlijke smaak, niet heel sterk.

CNNBS Indica #5

Droog gewicht van 10 gram, dus 0,5 gram per Watt. De geur is aan de zwakke kant, maar wel zoet. Ik heb eea gerookt, Smaak en efect waren ook zwak, meer high dan stoned. Misschien dat de smaak na een tijdje curen wat beter naar voren komt.

Na 3 weken curen is de smaak beter. Nog steeds een zoete smaak maar heel zacht aan de keel. Het effect is energiek en opbeurend.

(advertentie)