(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hopelijk herinner je de G Glue kweek van Jeroen nog. Drie weken geleden stonden die planten namelijk al vrolijk te bloeien en hadden ze ook opmerkelijk lange bloeiharen. Inmiddels is Jeroen een vakantie verder, waarin de zorg voor de groene dames tijdelijk werd overgedragen. Kijken wat hij aantrof toen hij thuiskwam.

Barry bedankt!

Daar zijn we weer met een nieuw verslag van de G Glue wietplanten van Hy-Seeds. Na thuiskomst van het vakantie adres stond mij een mooie verrassing te wachten. Tijdens de vakantie kreeg ik wel alvast een sneak peak van mijn zwager in de vorm van een paar foto’s. Daarop was duidelijk te zien dat ik me geen zorgen hoefde te maken want alles zag er verzorgd en top uit.

Tja het is altijd maar afwachten wat een ander ervan maakt maar bij deze wil ik mijn zwager toch nog even bedanken voor de goede zorgen. Barry bedankt!

1/2 liter per dag

De water gift van een halve liter om de dag heeft goed uitgepakt want de dames zagen er perfect uit. De potten voelden ook niet te zwaar of te licht aan, ondanks dat mijn zwager verder ook niet aan potten heeft gevoeld om het gewicht te bepalen. Dit omdat hij daar verder geen verstand van heeft en ik hem ook niet verder wilde belasten met allerlei extra handelingen.

De dames moeten volgens de info van Hy-Seeds nog anderhalf tot twee weken. Maar als ik de dames zo bekijk dan ga ik eerder uit van drie weken. Sowieso heeft één van de fenotypes (exemplaren) wat langer nodig, en dan praten we over de dame met de foxtail achtige looks.

Inmiddels heb ik ook al weer een aantal keer de Mills PK- booster meegegeven met het water, om de toppen het laatste duwtje in de rug te geven. Heel erg lang kan ik het niet gebruiken want er zal ook een kleine twee weken gespoeld moeten worden, wat de smaak ten goede komt natuurlijk. In de laatste weken gooi ik ook nog een schepje Mills Vitabrix bovenop de aarde. Dat zijn organische siliciumkorrels die voor de plant vrij opneembaar worden zodra je ze water geeft. Het zorgt voor een mooie diepgroene glans en gezonde wietplanten.

pH-waarde voor fosfor

De pH-waarde zal ik de laatste weken naar 6,5 brengen. Dit is om ervoor te zorgen dat de fosfor (P) in de PK-booster goed opgenomen kan worden. Bij een lagere pH-waarde van rond de 5,5 krijgt stikstof (N) geen kans meer om opgenomen te worden, maar stikstof hebben we in de bloei niet veel nodig. Het is dus een afweging die je maakt, tussen de voor- en nadelen van een bepaalde pH-waarde. Mijn gevoel zegt dat de G Glue hele dikke toppen kan gaan hebben maar dan moeten we die wel oppompen. En dus hebben ze PK-booster nodig.
Een pH-waarde van 6,5 is dus the way to go voor deze plakkerige toppen.

Enjoint! Jeroen

(advertenties)