(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jazeker! CNNBS heeft binnen- en buitenwiet-correspondenten in binnen- en buitenland, en dan hebben we het niet alleen over onze Belgische vrienden. Eerder kon je al kennis maken met Manifesto, die in Turkije buitenwiet kweekt. Vandaag lees je het exclusieve verslag van Chris, die 100% legale wiet kweekt in Canada!

Hallo allemaal, ik ben Chris. Van oorsprong Nederlands, cannabisliefhebber in hart en nieren, en woonachtig in Canada. Binnenkort start ik een legale kweek. Ik heb een ontheffing voor 25 wietplanten, dus mijn kweekruimte is waarschijnlijk iets groter dan de meeste kweektenten. CNNBS heeft me gevraagd om een kweekverslag bij te houden. Daarnaast zal ik ook het een en ander over mijn leven in Canada vertellen, en jullie kennis laten maken met de Canadese cannabiswereld.

Wie, wat en waarom?

Mijn naam is zogezegd Chris, ik ben 31 jaar en woon in Canada. Ik ben wel in Nederland geboren en heb ook in Nederland gestudeerd. Ik ben geboren op het platteland en volgens mijn moeder wilde ik op mijn twaalfde al naar Canada vertrekken. De ruige natuur, Mountains, Prairies, rivers en veel Landbouw trokken mij aan. In Nederland werd het bovendien steeds drukker…

Mijn grootouders waren boeren, en zijn dat eigenlijk nog steeds. Opa is 82 en werkt nog zo’n 45 uur per week, en niet voor het geld maar voor de liefde van het vak. Vee en gewassen, hij heeft er een passie voor en die heb ik van hem geërfd. Zelf wilde ik ook graag boer worden maar was dat nog wel mogelijk? Je krijgt met strenge regelgeving en vergunningen te maken, en dikke investeringen zijn nodig om een boerenbedrijf te starten.

Canada, here I come

Bekijk het allemaal maar, ik ga er vandoor! Aangekomen in Canada ben ik aan het werk gegaan op een boerderij. Ik had het erg naar mijn zin maar helaas was mijn verblijfsvergunning maar een jaar geldig, en moest ik terug in Nederland.

In Nederland ben ik Crop and Animal science gaan studeren, om zes jaar later weer terug te keren naar Canada. Daar werd ik al snel aangenomen, als bedrijfsleider op een melkveebedrijf met 1000 stuks vee en 900 hectare land in Southern Alberta. Ik maakte er lange dagen van 12 tot 14 uur maar ik had het super naar mijn zin!

Nu, in 2019 woon ik aan de rand van een klein dorpje in Alberta. Op de prairie, vlak tegen de Rocky Mountains en vlakbij de Amerikaanse grens. Een aantal keer per jaar ga ik een paar dagen op road trips om vrienden te bezoeken en de mooie natuur van Canada te ontdekken. De afstanden zijn hier groot het is niet ongewoon om een weekend bij je bezoek te verblijven.

Kweken

Op mijn 19e ben ik begonnen met het kweken van cannabis. Eerst binnen in een kweektent van één vierkante meter. Dat ging me best goed af; ik hield altijd al van planten en gewassen en groene vingers bleek ik al te hebben. Later ben ik ook buiten wiet gaan kweken. Ik heb veel plezier beleefd aan het maken van mijn eigen kruisingen en het ruilen van genetica met andere hobbykwekers.

In Canada is het legaal om vier wietplanten per huishouden te hebben, indoor of outdoor. Ben je echter medicinaal gebruiker, dan is het vrij eenvoudig om een license te krijgen om meer planten te mogen kweken.
In mijn geval heb ik een ontheffing voor 25 planten binnen en 10 planten buiten.

Ruimte voor 25 wietplanten

De ruimte waarin ik kweek is een geïsoleerd hok in de kelder van 9 vierkante meter. Daarin staan drie rijen van zeven 45-literbakken. Dit gaat mijn eerste kweek worden op een recirculerend deep water culture systeem (R-DWC). De ruimte per plant is 0,42 vierkante meter.

Dit is ook de eerste kweek waarin ik overschakel van HPS op LED kweeklampen. Hier heb ik lang mee gewacht maar ik denk dat de tijd rijp is om de overstap te maken. Daarvoor heb ik vier nieuwe lampen aangeschaft welke 2800 Watt aan stroom gebruiken in totaal. Mijn keuze is gevallen op COB LED kweeklampen.

Genetics

Vrijwel al mijn wietplanten worden gekweekt uit zaad van verschillende breeders. Hoofdzakelijk indica’s en hybrides. Aankomende week hoop ik de zaden voor mijn 1e ronde van dit jaar te laten ontkiemen. In Mei ben ik dan terug met een update en een kweekverslag.

Chris

(advertenties)