(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het derde kweekverslag van Chris uit Canada. Omdat het ook in Alberta lente is, mogen de autoflowers naar buiten. Binnen groeien de White Widow en Skunk #1 planten als een trein in het DWC hydrosysteem. Al schippert Chris wel nog steeds met de warmte in zijn kweekruimte.

Leuk dat je weer leest! Mijn naam is Chris en ik kweek wiet in Canada voor medicinaal gebruik. Zoals je wellicht weet heeft Canada wiet dit jaar gelegaliseerd. Voor recreatief gebruik mogen inwoners van Canada vier wietplanten kweken voor eigen gebruik. Ik heb echter een ontheffing voor medicinaal gebruik en mag er daarom binnen 25 kweken, en buiten ook nog eens 10.

Mijn kweekronde draait inmiddels al een maand. Mocht je een van mijn eerdere verslagen gemist hebben, lees ze dan gerust nog even terug. Op 30 april schreef ik een introductie over mijzelf en mijn kweek hier in Canada, en twee weken geleden kon je op CNNBS mijn eerste kweekverslag lezen.

Lente in Alberta

Ondertussen is het ook in Alberta voorjaar geworden, met temperaturen van boven de 20 graden in het vooruit zicht voor de komende twee weken. Ideaal weer om aan de gang te gaan met mijn buitenkweek. Voor veel Canadezen wordt dit hun eerste outdoor grow en iedereen mag legaal 4 wietplanten kweken, binnen of buiten.

Zoals ik twee weken geleden vertelde, heb ik binnen zes Auto White Widow planten opgekweekt. Deze planten staan inmiddels buiten. Eén in een kuip van 65 liter en twee in emmers van 20 liter. De overige drie heb ik weggegeven aan vrienden.

Deep Water …temperatuur

Binnen loopt alles inmiddels ook gesmeerd, op de watertemperatuur na dan. Want die is nog steeds te hoog voor de 5 Flower Power en 5 Skunk #1 planten. Als je mijn kweekverslagen kent dan weet je dat ik zonder medium kweek, in bakken met water. Dit type hydrosysteem noem je Deep Water Culture. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat de temperatuur van het water in zo’n systeem erg belangrijk is. Het water is immers de directe wortelomgeving.

Om de watertemperatuur onder controle te krijgen, koel ik het met ijs. Ik gebruik daarvoor 4 liter jerrycans met ijs erin. De watertemperatuur mag niet boven de 22 graden komen en daar zit ik op het moment precies op. Niet perfect dus. Ik ben nog aan het brainstormen voor een deftiger en permanente oplossing.

Voeding en nieuwe planten

In een hydrokweek dien je natuurlijk ook hydrovoeding te gebruiken. Dit soort plantenvoeding bevat geen organische deeltjes maar uitsluitend mineralen die direct door wietplanten kunnen worden opgenomen. Ik gebruik hiervoor de voeding van General Hydroponics, welke uit drie componenten bestaat: Micro, Grow en Bloom. Hiervan gebruik ik op het moment ongeveer een derde, tot de helft van de aanbevolen dosering.

De EC-waarde zit op 1,2. Veel hoger wil ik niet gaan want ik heb een aaneengesloten systeem en deze week komen er enkele nieuwe plantjes bij welke ik niet wil overvoeden: CBD Kush, Blueberry en Honey Cream.
Omdat ik deze week ontdekte dat één van de planten een calciumtekort ontwikkelde (zie foto hieronder) heb ik de dosering van de Micro wat opgekrikt. De pH-waarde schommelt tussen de 5.6 en 5.9.

Subtropisch

Net als het water in het systeem, is ook de omgevingstemperatuur met 30 graden aan de subtropische kant. Als de lampen aan staan is het zo’n 30 graden en in het donker meet ik tussen de 22 en 24 graden. 30 graden is mij te warm, liefst kom ik niet boven de 26 graden uit.

Gelukkig heb ik per ongeluk twee afzuigers gekocht op Amazon afgelopen winter, in plaats van één. Maar nu komt de tweede toch erg goed van pas. Hier moet ik maar eens mee aan de slag gaan van het weekend. Waarschijnlijk helpt het ook om de temperatuur van het water in het systeem te verlagen.

Flower Power en Skunk #1

De Flower Power en Skunk plantjes doen het top! Ze zijn nu vijf weken oud en flink gegroeid in de afgelopen twee weken geleden. Ze beginnen ook al mooie wortels te ontwikkelen en mooie groene bladeren. Wel vind ik dat er nog veel verschil in de lengte zit tussen sommige planten, misschien moet ik toch maar gaan scroggen

(advertenties)