(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Jawel, ook in Canada wordt Nederwiet gekweekt. Als je de kweekverslagen van Chris nog niet volgde, dan is nu het moment om in te stappen. De kinderziektes (lees: temperatuurproblemen) van het DWC-hydrosysteem voor 25 wietplanten zijn na deze week namelijk voorbij, en de Skunk #1 en Flower Power planten groeien als kool.

King Tut

Hallo en leuk dat jullie weer meelezen met mijn kweekavonturen. Ik ben Chris, Nederlands van afkomst maar ik woon en kweek medicinale wiet in Canada. Ik zit hier een heerlijke joint met King Tut the smoken, een heerlijk soortje, 80% sativa en ik schat dat deze op 21-24 procent THC zit. De perfecte wiet om de dag mee te beginnen.

Auto White Widow

Ik zal beginnen met wat minder leuk nieuws, dan kunnen we daarna verder met het goede nieuws. De Autoflower White Widow planten hebben het helaas niet gehaald. Deze planten heb ik binnen voor laten groeien en een week of twee geleden buiten gezet.

Ik wist wel dat autoflowers verpotten niet heel prettig vinden, en al helemaal niet vanuit hydro naar aarde. Ik had dus vrolijk mijn plantjes op een perfect zonnig plekje neergezet waar de dames eigenlijk best happy waren. Later kwam ik thuis om te zien dat mijn vrouw bloemen had geplant op precies datzelfde plekje. Mijn White Widows stonden er toen al wat zielig bij in hun 20-literpotten. Dat avontuurtje is dus jammer genoeg voorbij.

Maar hoewel het jammer is, gaan we niet bij de pakken neerzitten om het verlies van de auto White Widow. En daarom heb ik twee Blueberry zaden ontkiemt om toch ook buiten wat te kunnen kweken. Hieronder zie je de enige Auto White Widow die het buiten wel heeft gered, en de twee nieuwe Blueberry zaailingen. Daaronder een foto van de laatste Auto White Widow. Deze is binnen blijven staan en is erg vroeg gaan bloeien, en dus ook niet heel groot geworden. Ze zit echter wel vol met mooie toppen!

DWC hydrokweek

En dan schakelen we over naar mijn binnenkweek, waar het momenteel erg lekker gaat. Herinner je je de foto’s van het verslag van twee weken geleden nog? Klik anders even op de link en kijk nog even terug, want wat een verschil!

Explosieve groei zoals je ziet, de ladies staan er supermooi bij! De EC-waarde is met 1,3 nog steeds vrij laag. De komende weken zal ik dit langzaam opvoeren tot een EC-waarde van 1,5. Op dat moment zal ik ze ook in de bloei zetten. De zuurtegraad of pH-waarde is 5,7. Ik heb het water slechts aan aantal keren hoeven bijvullen. Maar ja, er gaat dan ook dik 800 liter water in het systeem.

De grotere Skunk #1 en Flower Power planten zijn allemaal gediefd en van het weekend plan ik om een scrognet te gaan ophangen.

Waterkoeler & extra afzuiger

Als je mijn vorige verslag gelezen hebt, dan weet je misschien ook nog dat ik flessen met bevroren water aan het reservoir toevoegde, omdat het water te warm werd. Guess what? Dat hoef ik niet langer te doen, en wel dankzij een oude waterkoeler. Afgelopen weekend heb ik namelijk een afgedankte waterkoeler gekregen (zie linkerfoto hieronder), die nog in een prima werkende conditie was. Deze heb na wat kleine aanpassingen aangesloten op mijn hydrosysteem. Hij houdt het water op de perfecte temperatuur.

Afgelopen week heb ik eindelijk ook wat tijd gevonden om een extra afzuiger in installeren. Nu hangen er alles bij elkaar twee 6 inch afzuigers en de temperatuur komt niet meer boven de 26 graden. De lucht word afgevoerd naar buiten zoals je ziet.

Chris

(advertenties)