(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie nog aan het wachten was op de komst van enigszins betaalbare elektrische dab rigs, moet misschien nu zijn slag slaan met de Focus V Carta V2. Deze volledig elektrische dab rig is de enige concurrent van de Puffco Peak maar is scherper geprijsd, makkelijker mee te nemen en hij schijnt ook zwaardere hits te geven als je dat wil. 

Dabben is niet hetzelfde als verdampen maar het is ook geen roken. Dabben kun je misschien nog het beste omschrijven als het roken van pure cannabinoïden en terpenen. Omdat die in het concentraat al zijn gescheiden van het plantmateriaal, komt er ook geen rook vrij. Je proeft dus geen rook maar pure wietsmaak en dat is buitengewoon lekker.

Er zijn – je was er misschien al bang voor – alleen wel een paar nadelen aan het dabben in de lage landen. Cannabisconcentraat kun je alleen onder de toonbank krijgen, of je moet het zelf maken (zo doe je dat). Daarnaast heb je bij ‘analoog’ dabben een stormaansteker nodig waarmee je een zogeheten dabnagel roodgloeiend moet stoken. Dit is best omslachtig en niet erg nauwkeurig qua temperatuur, een belangrijk gegeven bij het dabben.

Focus V Carta V2

Elektrisch dabben

Een elektrische dabnagel is wat dat betreft een stuk beter. Daarmee kun je de temperatuur namelijk nauwkeurig instellen. De meeste elektrische dabnagels zijn met een vanaf-prijs van ongeveer 400 euro echter alleen voor de doorgewinterde dabber. Daarnaast zijn ze nog steeds niet erg handig om mee te nemen onderweg.

En dat is het gat in de dab-markt waar de firma Puffco begin 2018 met de Puffco PEAK indook. Een kleine draagbare e-nagel en waterpijp in één, speciaal om mee te dabben. Een uitstekende oplossing om gemakkelijk overal te dabben, maar alleen wel met een flink prijskaartje. De Puffco PEAK kost je namelijk €349,- euro en dat is ergens ook wel logisch ook aangezien het apparaat tot nu toe geen enkele concurrentie had.

Focus V CARTA V2

Een lange introductie maar dat was nodig om de unieke positie van de Focus V CARTA V2 (en de Puffco PEAK) uit te leggen. De Focus V CARTA V2 is dus een draagbare en elektrische dab rig waarmee je overal op hoge temperatuur (van 260 tot 450 graden Celsius) kunt dabben. Op de lage temperatuur proef je de lekkerste smaak van je concentraat, terwijl je op 450 graden, dikke dampwolken kunt inhaleren.

Een reden waarom draagbare dab rigs zo schaars zijn, is de hoge temperatuur die het dabben vereist. De Carta V2 heeft in totaal vier temperatuurinstellingen: 260, 332, 410 en 450 °C. Deze hoge temperaturen vragen nogal wat van de batterij, in het geval van de Focus V CARTA V2 twee verwisselbare 18350 batterijen. Omdat de batterijen vervangbaar zijn, kun je twee extra batterijen gebruiken terwijl de originele opladen, en lekker lang doordabben. Daarnaast kun je het apparaat ook gebruiken terwijl hij via de USB-C kabel aan de oplader is aangesloten.

Ook voor wiet

De laatste jaren zagen we voornamelijk verdampers die bedoeld waren voor wiet, maar ook een optie hadden om concentraten te verdampen. Bij de Focus V CARTA V2 is het net andersom; die is bedoeld voor concentraten maar kan ook gewoon met wiet gebruikt worden. Daarvoor is een apart verkrijgbare droge kruiden atomizer beschikbaar. Vervang hiermee simpelweg de concentraat atomizer en je kunt ook wiet verdampen. De Focus V CARTA V2 herkent de droge kruiden atomizer zelf, en past automatisch de temperatuur aan.

Naast de titanium houder voor je concentraat, wordt er bij de Focus V CARTA V2 ook een kwarts houder geleverd. Deze verwarmd sneller waardoor de batterij gespaard wordt en een volle smaak gegarandeerd wordt. De titanium houder zorgt daarentegen voor een langzamere maar gelijkmatiger verhitting en een rustiger dab-ervaring.

Watergekoeld

Net als de Puffco PEAK, is ook deze Focus V CARTA V2 uitgerust met een waterreservoir. In tegenstelling tot die van de Puffco is deze echter een stuk groter, waardoor je hem goed kunt vullen zonder water mee te inhaleren. Naast het standaard waterreservoir is een extra reservoir beschikbaar: de Focus V Carta glazen Helix original. Deze kan nog meer water hebben en produceert een bijna hypnotische dampwolk.

De bediening van de Carta is zo eenvoudig mogelijk gehouden. Klik vijf keer om de Carta in te schakelen en één keer om de temperatuur te veranderen. De haptische feedback (trillen) laat je weten wanneer het apparaat opgewarmd is, en je met dabben kunt beginnen. Optioneel kun je de Focus V CARTA V2 ook bedienen via bluetooth en een app op je smartphone. Dit vergroot tevens de functionaliteit van je Carta V2.

De Focus V CARTA V2 weegt tot slot 480 gram, heeft een afmeting van 23 bij 15 bij 10 centimeter en wordt onder meer geleverd met een handige draagtas. Hij is te bestellen bij Vaposhop.nl en kost €249, – euro.

(advertenties)