(advertentie)
(advertentie)
BARNEY Lees ook:
(advertenties)

Het was nog volop zomer toen we van Serious Seeds 10 mensen blij mochten maken met Serious Happiness zaden. Een veelbelovende kruising tussen de legendarische AK-47 en Warlock. En aangezien we nieuwsgierig zijn aangelegd vroegen we de prijswinnaars om zo af en toe eens verslag te doen van de kweek van de zaden, dus bij dezen het eerste verslag van Barney.

Hallo RollingStoned,

Mijn muis is opgeladen, ik heb een lekkere joint opgestoken en uit mijn speakers zingt Sade. Ik ben ready to write. In augustus van dit jaar deed ik mee aan een prijsvraag van RollingStoned en werd een van de gelukkige winnaars. Ik kreeg de gelegenheid om een nieuwe soort van Serious Seeds te proberen, het enige wat ik ervoor hoefde te doen was er af en toe een verslagje over te schrijven voor de lezers van RollingStoned.

Toen ik de zaden kreeg werd ik nieuwsgierig door de naam: Serious Happiness. Daar valt niet mee te spotten haha. Daar ga ik dus vast ook serieus happy van worden. Maar omdat mijn kweekruimte op dat moment nog gevuld was met een andere soort, kon ik pas 5 weken geleden beginnen aan deze happy cyclus.

SH-1

Het ontkiemen op de Serious methode ging makkelijk en snel

Vijf weken geleden heb ik de zaden zogezegd ontkiemd op de Serious Seeds manier. Door ze op een stukje keukenpapier te leggen en nat te maken met een oplossing van 1 deel waterstofperoxide en 5 delen gedemineraliseerd water om ze vervolgens in een zakje te doen en op te hangen in een kast. Door deze methode te gebruiken krijg je zaadjes met een rechte wortel die gemakkelijk te poten zijn. Na drie dagen zag ik al een worteltje verschijnen en na vijf dagen kon ik ze in kleine potjes zetten.

In de daarop volgende weken groeiden ze van een stel lange slungels uit tot mooie stevige planten met nette korte internodes en mooie groene bladeren. Ik heb ze in de eerste weken vlak na het ontstaan van de tweede node water gegeven met Metrop voeding erin. En ik hou de pH van het water altijd op 5,9 want daar reageren de planten het beste op. Ik heb ze inmiddels in 11-liter potten gezet en zo staan ze nu al een week onder een 600 Watt HPS lamp op een 18/6 regime. Over nog een week gaan ze op 12/12 regime en dan krijgen ze ook meer voeding.

SH1

De planten zien er happy uit en gaan qua hoogte mooi gelijk op

Over twee weken laat ik jullie weer weten hoe het de Serious Happiness gaat.

Groetjes van SmokingBarney

(advertenties)