(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bizar: in Amerika geven diverse media cannabis de schuld van de dood van de zwarte tiener Michael Brown, die ongewapend met meerdere kogels werd neergeknald door een blanke politieman. Omdat Brown van tevoren geblowd had, zou hij wellicht buiten zinnen de aanval hebben gezocht…

Na de gewelddadige dood van de 18-jarige Michael Brown braken er in de stad Ferguson deze zomer dagenlang rellen uit. En deze week was het daar en in veel andere steden in de VS weer prijs toen de politieman werd ontslagen van rechtsvervolging. En nu is dus ook bekend geworden door dat omstreden Grand Jury rapport dat er 12 nanogram THC in het bloed van Michael Brown zat. De toxicoloog die vaststelde dat de tiener enkele uren voor zijn dood geblowd heeft, maakt het nogal bont door over hallucinerende effecten als gevolg daarvan te praten. “Technisch gezien kijk je niet naar mooie vogeltjes en vliegende slangen enzovoort, maar verandert de perceptie van je zintuigen.”

Michael Brown, slechts 18 jaar oud geworden

Michael Brown, slechts 18 jaar oud geworden

Door het lint van 12 nanogram THC?

Zucht. Twaalf nanogram is niet eens veel, in staten als Colorado – waar cannabis legaal is – mag je bijvoorbeeld nog gewoon autorijden met 5 nanogram of minder in je bloed. Maar de op ‘drugs’ gebaseerde karaktermoord op Michael Brown gaat nog verder. Deze toxicoloog beweert ook dat 12 nanogram bij een zwaar iemand (Brown woog ruim 130 kilo) anders is dan 12 nanogram in het bloed van een niet zo zwaar persoon. En dat betekent volgens deze deskundige dat Brown dus “een hoge dosis” in zijn bloed had. Ongelooflijk domme praat, want het zou betekenen dat precies dezelfde hoeveelheid bij dikkere mensen een veel heftigere uitwerking heeft omdat ze volgens deze toxicoloog dan ook veel meer hebben moeten blowen… En dan nog. Zo hoog is 12 nanogram niet, dus het idee dat Michael Brown een soort psychose krijgt of van hallucinerende gekkigheid niet meer weet wat hij doet is krankjorum. Iets wat gelukkig ook wel door andere deskundigen in het Grand Jury-rapport wordt gesteld, maar het kwade zaadje is natuurlijk al geplant.

Rechtse media aan de haal met wietonzin

Zeker voor diverse rechtse Amerikaanse media, die openlijk suggereren dat het cannabisgebruik van Brown (in)direct verantwoordelijk is voor zijn eigen dood, en daarop aansluitend dus eigenlijk ook nog voor de (rassen)rellen in Ferguson en andere steden. Voorbeeldje van hoe er in de VS nu over de zaak wordt geschreven. Zo schrijft verslavingsdeskundige Chris Thurstone op zijn blog: “De dood van Brown is een tragische herinnering aan het feit dat marihuana niet zo onschuldig is, dat het niet is zoals alcohol. Dat het gebruik vaak leidt tot ongeschiktheid die erg moeilijk in te schatten is door het publiek. Marihuanagebruikers kunnen ook erg kwetsbaar zijn voor agressie en aanvallen wanneer ze onder invloed zijn.” Maar ook gerenommeerde media als CNN doen aan bevooroordeelde verslaggeving. Zo kraamde CNN-verslaggever Don Lemon terwijl hij verslag deed van de rellen het volgende uit: “Uiteraard hangt de geur van wiet in de lucht.”

Zucht. Zucht. Zucht.

[bron: o.a. Het Laatste Nieuws]
(advertenties)