(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is de zesde week van de zichtbare bloei voor Dokter Groens Lemon Zkittles. Hoewel dat de mooiste periode is van een kweekcyclus, hoeft er niet veel meer gedaan te worden dan water geven en kijken hoe de toppen elke dag dikker worden. En dat is dan ook precies wat we gaan doen met een fijn fotoverslag van de Lemon Zkittles tot nu toe.

Jawel, de bloeifase gaat de zesde week in. Een mooie periode voor een hobbykweker want die hoeft, als alles voorspoedig verloopt niet veel te doen dan kijken hoe de toppen groeien. Ook in mijn kweekkastje zijn de meeste werkzaamheden voorlopig gedaan. Het enige dat ik sinds het uitdunnen van het bladerdek vorige week, nog heb gedaan, is mijn lamp nog iets hoger gehangen.

Ik dacht dat het daarom wel eens interessant en leuk zou zijn om te laten zien hoe de Lemon Zkittles tot nu toe, van week tot week gegroeid zijn. Dan kun je meteen goed zien wat je aan groei kunt verwachten wanneer je zelf besluit om een paar wietplanten onder led te kweken.

02-05: Alle 10 de zaden zijn uitgekomen en prachtige zaailingen geworden.

09-05: Omdat zaailingen nog maar kleine blaadjes hebben verloopt de groei in de eerste week altijd wat langzaam.

16-05: De Lemon Zkittles hebben al wat meer blad en kregen voor het eerst een portie Bactrex (nuttige bacteriën en schimmels).

23-05: De groei verloopt nu een stuk sneller, en de Lemon Zkittles moeten snel verpot worden.

30-05: De planten zijn verpot en de groeifase versnelt.

06-06: Een week verder en de planten zijn flink gegroeid. Ik paste de vier toppen per plant training toe.

13-06: Ik stelde het 12/12 lichtregime in. 

20-06: De planten zijn flink gestrekt door het 12/12 lichtregime. Omdat er varenrouwmuggen in de aarde zaten, bestreed ik die met hun natuurlijke vijand: nematoden.

27-06: Nog een week op 12/12 zorgt ervoor dat de planten bloeiharen lieten zien en weer een stuk hoger werden.

04-07: De bloei verloopt voorspoedig maar de Lemon Zkittles zijn iets té hoog geworden. Ik supercropte de hoogste toppen om ze onder de lamp te houden.

11-07: Het is nog steeds een jungle in de kast maar de toppen groeien ook mooi en hebben al wat eerste trichomen.

18-07: Toppen worden dikker. Ik diefde de planten zodat ik straks niet teveel kleine topjes hoef te knippen.

25-07: De vijfde week van de zichtbare bloei. Ik dunde het bladerdek uit…

…zodat de toppen weer wat meer lucht kregen.

01-08: Toppen plakken en ruiken al sterk…

01-08: Hoewel de planten nog zeker 4 weken moeten, verschijnen ook steeds meer bruine bloeiharen.

01-08: Ik heb de lamp nog iets hoger kunnen hangen, gelukkig is de groei nu wel helemaal eruit.

Zo, dat is het levensverhaal van de Lemon Zkittles tot nog toe, ik hoop dat je ervan genoten hebt. Nog een paar weken doorbloeien voor dat ik kan oogstfeesten. Volgende week ben ik er weer met een ‘gewoon’ verslag. Tot dan, geniet ondertussen van het weer en je leven!

Dokter Groen

 

(advertenties)