(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nu de Night Queens eenmaal droog en wel gewogen zijn, stort onze groene kweekdokter zich volledig op zijn zomerkweek; negen Gorilla Glue planten onder de nieuwe Hans Panel ledlamp. De jongedames zijn vorige week verpot dus de kweek begint nu pas echt.

Ik heb jullie vorige week achtergelaten met de belofte dat de Gorilla Glue planten deze week een flink stuk zouden groeien. Ik had ze namelijk net verpot, waardoor de wortels ineens weer een zee (nou ja, toch zo’n zeven liter per plant) aan ruimte kregen om te groeien. Verpotten zorgt bij iedere wietplant voor een nieuwe impuls om te groeien, en dus ook bij mijn Gorilla Glue planten.

Vier toppen per plant training

Hoewel ik in de afgelopen vierde levensweek van de Gorilla Glue nog niets aan training heb gedaan, lijkt het me wel een goed idee om jullie alvast te vertellen wat ik voor plannen voor de planten heb. Qua werkzaamheden was de afgelopen week toch niet zo heel interessant, aangezien ik vooral aan het wachten ben tot de dames wat groter zijn.

Ik noem het de vier toppen per plant training. Het is dus de bedoeling dat er straks aan iedere plant vier toppen groeien. Met negen planten in de CNNBS G-Kit en vier toppen per plant heb ik dan aan het einde van het liedje (lees: bloeifase) 36 toppen te oogsten. Ik heb gemerkt dat vier toppen per plant de ideale balans is tussen het aantal toppen en de dikte ervan. Probeer je nóg meer toppen aan een plant te laten groeien op deze Sea Of Green manier, dan wordt de energie te veel versplinterd en krijg je onderontwikkelde topjes. Bovendien is 36 ook wel het maximale aantal toppen dat nog lekker in de compacte kast past.

Op dit moment laat ik de planten nog even met rust. Ze zijn net op een lekker groeitempo gekomen en dat wil ik nog niet verstoren. maar ik verwacht dat de planten volgende week wel aan toe zijn aan hun vier toppen per plant training. Het klinkt overigens veel ingewikkelder dan het is hoor, want het is eigenlijk gewoon een kwestie van toppen en dieven.

Wanneer de planten over een week wat dikker en groter zijn geworden, snoei ik ze terug tot de derde of vierde node. Vervolgens snoei ik alle zijscheuten, behalve de vier bovenste, weg. Dit doe ik allemaal in één keer waarna de planten mogen herstellen. Uit elk van de vier overgebleven zijscheuten zal dan één nieuwe hoofdtop gevormd worden. Het is volgens mij de ideale manier van kweken in de CNNBS G-Kit. Doordat ik negen planten kweek, hoef ik niet heel lang te laten voorgroeien en door de 36 toppen is de compacte kast overal gevuld. Omdat iedere plant niet één, maar vier toppen heeft, worden ze ook niet te hoog voor de kast.

Relax met led

Dat is in ieder geval in theorie wat ik met deze negen dames van plan ben. Als het goed lukt hou ik aan het einde van de bloeifase dan een kast vol toppen over zoals ik ook bij de Night Queens had. In de praktijk gaat het kweken met led zeer relaxed in vergelijking met HPS.

Ik bedoel daarmee dat de groei wat langzamer verloopt dan onder de HPS. Er is minder verdamping omdat de led haast geen stralingswarmte produceert en ik hoef dus ook minder vaak water te geven. Let daar goed op wanneer je van HPS op led overstapt, want je plant drinkt lang niet zoveel water. Om mijn gorilla-dames toch wat bij te voeden, besproei ik ze twee keer in de week met bladvoeding (BioQuant Foliar).

De compost die ik voor deze ronde heb gebruikt komt van het tuincentrum en stinkt nog steeds een uur in de wind naar koeienpoep. Wanneer ik de kast open komt me dus geen wiet- maar een mestgeur tegemoet. Ik hoop dat die geur met de tijd plaats gaat maken voor de vette wietgeur van de Gorilla Glue. We zullen het zien.

Volgende week zal dus geheel in het teken staan van de uitvoering van mijn vier toppen per plant training. Tot het zover is ga ik nog even lekker van het weer genieten, de Gorilla’s redden zichzelf wel onder de led, relax…

Dr. Groen

(advertentie)