(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na zeven weken op 18/6, en nog eens twaalf weken op het bekende 12/12 lichtschema, waren de Lemon Zkittles er wel aan toe. Ze waren ondertussen hoogzwanger en de dunne sativa takken konden het gewicht van de zware toppen geen seconde langer dragen. Tijd voor een bezoek aan dokter eh.. kapper Groen!

Mijn vingers plakken, overal liggen wietbladeren, mijn kweekkastje is leeg en mijn huis ruikt naar coffeeshop. In andere woorden: ik heb de Lemon Zkittles eindelijk geoogst. Hoewel eindelijk? De planten hebben gewoon 10 weken gebloeid. Volgens Dutch Passion kan Lemon Zkittle het trouwens ook in 9 weken maar ik hou van wiet die wat langer heeft gebloeid.

140 gram droog?

De groeifase had achteraf trouwens wel iets korter gekund, want zoals je wellicht nog weet groeiden ze halverwege de bloeifase een beetje tegen de lamp. Goed, uiteindelijk heeft dat zich wel weer goed opgelost want de oogst is prachtig! Alle acht de lemon Zkittles hadden minimaal twee, maar vaker drie en soms zelfs vier dikke plakkerige en vooral keiharde toppen.
Ik moet de oogst natuurlijk eerst drogen voor ik het kan wegen maar ik denk dat ik weer een persoonlijk record te pakken heb. Daarvoor zou het drooggewicht voor de duidelijkheid meer dan 140 gram moeten wegen. De laatste keer had ik namelijk 138,80 gram droog, waarvan 40,57 gram knipafval.

Ach, eerlijk gezegd vind ik het oogstgewicht ook weer niet zo belangrijk. Maar ik maak er wel een sport van om zoveel mogelijk te oogsten. Kwaliteit en kwantiteit gaan bij cannabis toch vaak samen dus een compromis kun je dat ook niet echt noemen.

Amerikaanse superwiet

Dat gezegd hebbende is er met de kwaliteit van de Lemon Zkittle absoluut niets mis. Het is eersteklas Amerikaanse superwiet; ik heb een vriend in de UK die zijn Lemon Zkittle tegenwoordig inblikt om het tegen een schandalige prijs van de hand te doen, en niemand die daarover klaagt.
Om je een idee te geven van de hoeveelheid plakkerige trichomen, heb ik op een paar foto’s ingezoomd. Je ziet dat de buds glinsteren als discoballen, en ik moet zeggen dat ik ook erg trots ben op het resultaat. Geur kan mijn fototoestel helaas niet vastleggen en dat is misschien maar goed ook voor alle nietsvermoedende CNNBS lezers 😉

Het oogsten zelf heb ik op de inmiddels bekende werkwijze gedaan. Eerst heb ik alle planten onderaan de stam afgeknipt om vervolgens alle schutbladeren eraf te plukken. Zo hangen ze nu ondersteboven in mijn droogtent. Mochten ze volgende week al droog zijn, dan knip ik alle topjes los en de laatste suikerblaadjes eraf en kan ik de boel wegen om jullie het eindgewicht te laten weten.

 

CNNBS Indica

Als het eindgewicht van de Lemon Zkittles bekend is, zal ik doorgaan en de allereerste CNNBS wietsoort testen. Jawel, CNNBS komt met een eigen wietsoort om in de CNNBS G-Kit te kweken. Samen met ongeveer 50 lezers zal ik daarvoor vijf voorgeselecteerde wietsoorten testen; de beste daarvan wordt de allereerste CNNBS Indica.

(advertenties)