(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In huize Groen zit de zesde bloeiweek erop, en gaat de zevende week van de bloeifase in. Zo langzamerhand begint de herfst zijn intrede te doen; hier en daar beginnen bladeren te vergelen. Maar afgelopen is de kweekronde allerminst, want in de laatste weken kunnen de toppen nog flink aandikken. Of niet, Dokter Groen?

Jazeker wel! In de laatste weken van de bloeifase kunnen wiettoppen nog een stuk zwaarder worden. De laatste levensfase van wietplanten gaat namelijk gepaard met de productie van een groot deel van de trichomen, en het opzwellen van de calyxen. En als je je even bedenkt dat de trichomen ook de cannabinoïden bevatten én naar verhouding het zwaarste wegen, is het dus absoluut zonde om voortijdig te oogsten.

Geduld, een schone zaak

Ik zie dikwijls foto’s van geoogste wietplanten, die nog vol zitten met witte bloeiharen. Eeuwig zonde vind ik dat. Zelfs wanneer de trichomen mooi wit van kleur zijn, is het een gemiste kans om niet even die laatste periode af te wachten. Het is alsof je een wedstrijd loopt en vlak voor de finish opgeeft.

Ook de toppen aan mijn planten zien er inmiddels smakelijk genoeg uit om op te roken. Ik zou dat met alle plezier doen, en het zou me ook heerlijk smaken en lekker stoned maken. Alleen ik doe het niet want ik weet dat deze toppen nog veel dikker en zwaarder zullen worden als ik nog even wacht. Er zitten nog te veel witte haren op de toppen, geduld is een schone zaak.

Herfstkleuren

Hoewel de Indica’s dus nog wel even door mogen bloeien, merk ik wel aan alles dat de herfst is aangebroken. Boven het bladerdek beginnen vooral de planten in de kleine 2-literpotten (ik heb er zeven in 2-literpotten en 9 in 3,5-literpotten) langzaam lichter te kleuren. De onderste bladeren zijn hier en daar al helemaal geel; ik verwijder ze pas wanneer ze vanzelf loslaten als ik ze naar beneden buig. In de toppen tenslotte, zijn nu steeds meer bruine bloeiharen te vinden.

Ik probeer de verkleuring tegen te gaan door de planten van voldoende biologische voeding te voorzien. Ook heb ik vandaag weer eens wat Bactrex nuttige bacteriën gegeven om het bodemleven een duwtje te geven. Spoelen, daar doe ik niet aan. Omdat ik puur organische voeding gebruik, en er een bodemleven is die dat beetje bij beetje in mineralen omzet, vind ik dat dat niet nodig. Op deze manier komen de planten tot het laatste moment niets tekort, al merk ik wel dat een 2-literpot eigenlijk te klein is om een bodemleven in in stand te houden.

CNNBS Indica’s

Wellicht vraag je je af wanneer ik eens wat vertel over de verschillen tussen de vijf indica wietsoorten die ik kweek. Ik zal dat pas na de oogst doen, maar wat me wel opvalt is dat de wietsoorten veel op elkaar lijken. Qua smaak weet ik het natuurlijk nog niet maar de structuur van de planten ontloopt elkaar niet veel. Ik heb soms het idee of dat komt omdat de planten samen in één ruimte op dezelfde manier gekweekt worden. Alsof de planten met elkaar communiceren en samen afspreken hoe ze zullen groeien… Nou ja, wat mijn wietplanten samen ook verder nog met elkaar bekokstoven, volgende week ben ik er gewoon weer met een vers kweekverslag 😉 Tot dan!

(advertenties)