(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Leuk woord voor een potje Scrabble/Wordfeud op zijn Duits: Drogenschmugglerinnen. Minder leuk is dat wij het hier moeten gebruiken voor twee vrouwen die met een auto vol Nederlandse wiet, net over de grens in die Heimat gepakt worden…

 

Breaking Bad Bentheim

Bad Bentheim. Mensen die met de trein naar Duitsland reizen kennen het wel, want in deze Duitse grensstad staat de trein altijd een tijdje stil om de locomotief te verwisselen. Automobilisten passeren de Nederlands-Duitse grens nabij Oldenzaal over de A1, die bij de buren trouwens ineens BAB 30 heet. Volgens Google zouden we Bad Bentheim – iets meer dan 15.000 inwoners – kunnen kennen van het Kasteel Bentheim en de steensoort Bentheimer zandsteen.

Welnu, wij kennen het vooral omdat het een plek is waar nogal eens smokkelaars in de kraag worden gevat, zowel op de internationale trein als in automobielen, al dan niet van Duitse makelij maar in ieder geval met Duitse kentekenplaten. En zo geschiedde afgelopen maandagmiddag in Bad Bentheim.

Uitgesmokkeld

Rond lunchtijd kwamen enkele Beamte der Bundespolizei (smerissen) in actie tegen een koppel vrouwen dat in hun Pkw (personenauto) over de reeds genoemde BAB 30 tufte, komende uit den Niederlanden (Nederland). Om een of andere duistere Duitse reden vertrouwde de politie juist dit stel niet, en werden de vrouwen gedwongen hun auto stil te zetten, hetgeen godzijdank op een parkeerplaats mocht plaatsvinden.

Aldaar kwam de smokkelaap al vrij snel uit de mouw toen de agenten de kofferbak controleerden. En het moet gezegd, gezien de hoeveelheid wiet en de Duitse handelswaarde ervan was er weinig werk gestoken in het smokkelplan zelf:

Nederwiet doet 10k per kilo

Meerdere uitpuilende sporttassen met in totaal 41 kilo Nederwiet erin, dat is wat we hier zien. Volgens het Presseportal van de Bundespolizei  goed voor een handelswaarde van circa 410.000 euro, hetgeen betekent dat ze bij onze buren 1 kilo Nederwiet waarderen op 10.000 euro. Dat is nog eens wat anders dan een kilootje tomaten (Wasserbomben) of paprika’s (Paprika’s), nietwaar?

Hoe dan ook, de vrouwen van 25 en 42 jaar werden overgedragen aan het douanekantoor in Essen en zitten  vast op verdenking van drugssmokkel. Kan je zomaar een celstraf van een jaar of zes opleveren in Duitsland als je veroordeel wordt als Rauschgiftschmugglerinnen.

Tja… verdomde poep, dat is het, zoals ze bij de buren wel eens plegen te zeggen.

(advertenties)