(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie dacht dat het in 2019 eindelijk afgelopen is met het rippen van de stashes van coffeeshops – door politiebeambten bedoelen we – heeft al gefaald. Reeds op zondag in de eerste week van het nieuwe jaar weet politiekorps Drechtsteden Buiten iemand te ontdoen van kilo’s wiet en duizenden voorgedraaide joints!

 

Bellen op zondagmorgen

Het is al een prestatie van drie keer niks als de politie de voorraad van een legale gedoogde coffeeshop ript, maar het is helemaal tissuewerk als ze dat doen naar aanleiding van een tip/melding. Maar trek gerust een familiedoos zakdoekjes open voor je verder leest hoe het eraan toeging in Sliedrecht afgelopen zondag 6 januari.

Het begint allemaal met een inbraak(poging) in een woning aan de Christiaan Huygensstraat, op een tijdtip dat vrome mensen in de kerk zitten. Zo niet een frisse getuige, die op deze eerste zondagmorgen van 2019 “gerommel uit de woning hoort komen” en “meerdere mensen het huis ziet binnenkomen”.

De frisse getuige belt 112, maar de vogels zijn gevlogen voordat de smerissen arriveren.

 

‘De drugs’

Dat zullen we dan maar moeten geloven. Het politiebericht gaat echter direct verder met de volgende zin: “Bij controle bleek dat er niemand in het huis aanwezig was. Wel vonden de agenten de drugs.”

Tuurlijk, de drugs.

Ofwel meer dan 7 kilo wiet, 4 plakken hasj en meer dan 2.000 voorgedraaide joints. De een noemt het de drugs, een ander de stash van een coffeeshop. Feit is en blijft dat de hele handel uiteraard nu in handen van de staat is, als het al niet is vernietigd in de verbrandingsoven.

Kijk, de stash!

Druk op het bureau

De 38-jarige bewoner ontsnapte dus aan een woninginbraak dankzij een oplettende getuige. Maar hij is net zo goed alles kwijt, zij het aan de politie die kwam opdraven dankzij genoemd fris figuur.

En zelf mocht de bewoner “meteen blijven” op het bureau, zoals de Sliedrechtse dienders het stellen op hun Facebook-pagina.

Overigens deelde de stashbewaker wellicht een politiecel met zijn inbrekers, want de politie wist 2 mannen – vlakbij de stash – in de kraag te vatten die aan het signalement van de frisse getuige voldeden en ervandoor probeerden te gaan in een rode personenauto…

(advertenties)