(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige maand legaliseerde Thailand als een van de eerste Aziatische landen medicinale cannabis. Maar wie denkt dat daarmee de soms lachwekkende propaganda tegen de wietplant ook voorbij is, heeft het mis. Dit weekend pakte de Thai ouderwets uit met de arrestatie van een leraar Engels in Bangkok die thuis wiet kweekte!

 

Leraar Engels doet biologie erbij in vrije tijd

En met ouderwets uitpakken bedoelen we dan met name het aan de media-schandpaal nagelen van de verdachte, in dit geval de 46-jarige Joseph Sodsaikij, leraar Engels aan een internationale school in de Thaise hoofdstad. Zowel de arrestatie als de parafernalia van de arme Joseph werden uitvoerig op de foto gezet en door de autoriteiten verspreid, als zijnde levend bewijs van het duivelse kwaad zelf!

Eerst maar eens de droge maar daardoor niet minder harde feiten. Afgelopen vrijdag deed de politie een inval in een 4 verdiepingen tellend gebouw aan Din Daeng Road in de wijk Phayathai in Bangkok. Op de derde verdieping blijkt het bingo, zo vertelt generaal Chalermkiat Srivorakan van de Nationale Politie op de persconferentie achteraf.

De buit: 5 liter wietolie, 50 plastic potten, 10 zakken aarde, extractie apparatuur + 2 gasflessen en 50 liter plantenvoeding… bedoeld voor een binnenkas die met kweeklampen is uitgerust.

Online handel in biologische wiet(olie)

Inderdaad allemaal shit om wiet te kweken en er olie van te maken. De leraar Engels blijkt de spil in de machine – volgens de politie – want het blijkt ook dat afgelopen juli al ‘leden van een wiet dealende bende’ zijn gearresteerd en dat ze die voor het gemak ook maar al die tijd hebben vastgehouden om de ‘bendeleider’ te pakken te krijgen. Hetgeen bijna een half jaar later dus lukt.

Volgens de Thaise autoriteiten, die weliswaar instemmen met legale mediwiet maar tegelijk recreatieve wiet blijven verketteren, was meneer Sodsaikij al drie jaar de leider van een bende die illegaal online wiet(olie) verpatste. Generaal Chalermkiat van de politie weet ook te melden dat de leraar wietzaadjes bestelde in landen waar die legaal zijn – hallo Nederland?! – en vervolgens 300 tot 400 wietplanten per keer teelde in zijn thuiskas in de flat in Bangkok.

Het duurde 4 maanden voordat hij kon oogsten (netjes dus) en de wiettoppen kon gaan verwerken in ‘organic marijuana products for distribution’, ofwel wietolie voor de handel. En ook in Thailand levert het stempel ‘organic’ hogere prijzen op, zo leren we van de politiebobo.

Kweken om de hoek van hoofdkantoor narcoticapolitie

Met deze overval en de bijbehorende media-aandacht laat het Thaise bewind dus weer zijn ware gezicht zien – een gezicht dat bijvoorbeeld ook de nog steeds gevangen zittende Nederlandse ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven goed kent.

 

Maar er is één detail dat dit bericht boven de miezerige middelmaat van alledag uit tilt. Dat is het feit dat de complete clandestiene wietolie-operatie van leraar Engels Joseph Sodsaikij zich bevond op slechts 400 meter afstand van het hoofdkantoor van de Narcotics Control Board.

En laten we vooral ook het gortdroge commentaar van de politie-generaal nog even vermelden, die meent dat de strategie van de verdachte wellicht was “dat de meest gevaarlijke plek de veiligste plek is”. Hahaha…

(advertenties)