(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vorig jaar zou je met goed fatsoen de doorbraak van het Grote Geld in de legale cannabisindustrie kunnen noemen. Er werd door met name Canadese en Amerikaanse wietbedrijven liefst 13,8 miljard dollar opgehaald bij investeerders. En die poen wordt o.a. in megalomane kwekerijen gestopt, zoals deze van Canopy Growth die jaarlijks 12.000 kilo eersteklas wiet gaat opleveren!

 

’s Werelds grootste wietproducent

Canopy Growth is nu al de grootste legale wietproducent op aarde en die koppositie willen de Canadezen dolgraag vasthouden, zo niet uitbreiden. Aan hun oorlogskas zal het niet liggen, want die is tot aan de nok toe gevuld, bijvoorbeeld met de meer dan 4 miljard dollar die de Amerikaanse bierbrouwer Constellation Brands investeerde.

Ook in Europa timmert Canopy Growht al stevig aan de weg, met o.a. een aangekondigde investering van 115 miljoen euro in wietplantages en verwerkingsfaciliteiten voor de medicinale afzetmarkt in de EU. En een maand geleden nog kochten de Canadezen voor 145 miljoen euro de Duitse fabrikant van vaporizers Storz & Bickel. Het in zowel Canada als de VS aan de beurs genoteerde bedrijf is inmiddels actief in 9 landen op 5 continenten.

Op 1 na grootste wietkwekerij op aarde

Maar ook in het eigen thuisland geeft Canopy Growth volop gas, zoals blijkt uit een update die de wietkweker publiceerde over hun nieuwste productielocatie. Die bevindt zich in de provincie New Foundland en het wordt de op 1 na grootste wietfabriek op aarde.

 

Meer dan 145 mensen zullen er straks fulltime gaan werken en er rolt jaarlijks liefst 12.000 kilo wiet van de knipschaartjes. Het betreft een dochteronderneming onder de naam Tweed. Geen wonder dat Canopy Growth al hun sociale mediaberichten afsluit met de hashtag #FutureGrowth…

Om hun tot dusver succesvolste jaar – 2018 dus – te vieren dropte men op Twitter dit filmpje, waar je als gezonde Hollandse koopman alleen maar jaloers naar kunt kijken:

Ongelooflijke cijfers inderdaad, maar dit is nu eenmaal de nieuwe realiteit van cannabis anno 2019!

(advertentie)