(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vergeet het Groningse dorpje Glimmen waar dagenlang iedereen bevangen was door de gevreesde loterijkoorts. Wij kijken liever naar het Brabantse Oisterwijk, waar zomaar dagenlang een verlaten busje stond geparkeerd met daarin liefst 31 kilo geestverruimende handel. En 30 van de 31 betrof onze favoriete drug!

 

Oud en nieuw en onbegrijpelijk

Soms, nou ja best vaak eigenlijk, vragen wij ons af wat iemand bezielt om zomaar een kostbare lading drugs aan zijn lot over te laten. Bedoel, je krijgt het verdorie bepaald niet voor niks tegenwoordig, die Nederwiet. Raar toch dat de eigenaar(s) van liefst dertig kilo wiet – en als bonus nog een kilootje cocaïne erbij – dat zonder veel omhaal dagenlang onbeheerd in de openbare ruimte laat staan?

Maar laat dit nou precies dat zijn wat er de afgelopen Oud & Nieuw in het Brabantse Oisterwijk gebeurde.

Een eenzame Citroën

Op de Langvennen-Oost stond dus een Franse bestelbus, een Berlingo van Citroën om precies te zijn. Het ding stond volgens buurtbewoners al dagen in hun woonwijk. Steeds op andere plekken ook nog. En wat gebeurt er in ons land dan? Iemand belt de politie natuurlijk!

De blauwhemden, nog maar net bekomen van de oliebollen, rukten uit naar het verlaten bestelbusje en konden niet lang daarna het volgende op Twitter melden:

Verschillende soorten drugs, hennep en harddrugs… dat is interessant gesteld, dus snel eens proberen uit te vogelen waar het hier nou precies om gaat.

Welnu, niet heel veel later dropt de politie een volgende tweet waarin bovenstaande raadselachtige ‘drugsformulering’ wordt opgehelderd. Kijk maar:

Raadselachtig

Tips kunnen ze dus goed gebruiken bij de politie Tilburg, maar wij vragen ons toch vooral af waar in godsnaam de eigenaar(s) is gebleven van die 31 kilo… Hij was in de buurt, anders zou dat busje ook niet steeds op andere plekken hebben gestaan. Maar waarom niet naar het thuisland gereden? Of in ieder geval de handel uit het busje halen en beter verstoppen?

Vragen, vragen en geen antwoorden… gelukkig hebben we de beelden nog, luidt een gevleugeld gezegde en daarmee sluiten wij dit eerste wietraadsel van 2019 dan ook maar af. Bonne Année!

(advertentie)