(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Sommerville in de Amerikaanse staat Massachusetts. Voor de 45.000 inwoners van het ouderwetse industriestadje was het jarenlang aanmodderen, aangezien er tegenwoordig weinig werk meer wordt verzet met windmolens. En toen kwam de legalisering van recreatieve wiet in hun staat – enkele maanden geleden werd die eindelijk effectief – en koos het bedrijf Revolutionary Clinics het slaapstadje met de hoge werkloosheid uit voor hun (hoofd)kantoor en productiefaciliteit.

Het betekende patsboem een cultuuromslag van jewelste voor Sommerville, maar ook goedbetaald werk voor honderden mensen. Het fameuze zakenmagazine Forbes kreeg het verhaal in het snotje en toog met een camerateam naar de schitterende wietfabriek + dispensary van Revolutionary Clinics.

Mede-oprichter en managing director Ryan Ansin vertelt trots hoe het bijzondere project tot stand is gekomen en wat er zoals uit de fabriekspoorten rolt op weg naar de legale wietconsumenten in Massachusetts.

Ofwel hoe de legalisering van cannabis de redding betekent van een anders wellicht ten dode opgeschreven, vervallen industriestadje in de buurt van Pittsburgh U.S.A.

(advertenties)