(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met nieuwe wietsoorten als Kush, Cookies en Gorilla Glue, zou je bijna vergeten hoe smakelijk, zoet en potent witte wietsoorten kunnen zijn. Neem Snow White, een heerlijke indica dominante strain van Spliff Seeds met de fenomenale genen van Northern Lights, White Widow en Cinderella ’99, en een effectieve pijnstiller bovendien. 

Witte wiet

Witte wietsoorten als White Widow, White Rhino en dus ook Spliff’s Snow White, staan bekend om hun krachtige effect en dikke witte laag trichomen. Het een hangt natuurlijk samen met het ander, aangezien de grote hoeveelheid trichomen ook voor een hoog percentage aan THC en andere cannabinoïden zorgt.

Net als de meeste indica’s is Snow White een plant die bij uitstek geschikt is voor een leven in een binnentuin. De planten bereiken een bescheiden hoogte en groeien wat meer in de breedte, wat het makkelijker maakt om ze ten volste van het licht te laten profiteren. Snow White toppen zijn daarentegen dik van omvang en hard van structuur. Ze doen de naam van de wietsoort eer aan met een maagdelijke witte laag trichomen.

Experimenteel kweekprogramma

Spliff’s Snow White is ontstaan toen een experimenteel kweekprogramma een bijzonder mooi fenotype opleverde. De plant in kwestie was een prachtige kruising tussen een (White Widow x Northern Lights) en een Cinderella ’99, die zich ontpopte tot een compacte plant met kogelharde toppen waaruit nauwelijks bladeren groeide. De breeders van Spliff omarmden de plant direct en slaagden erin om deze eigenschappen door terugkruisen en selectie te stabiliseren.

De bloeiharen van Snow White zijn dik en zorgen met hun calyxen voor compacte toppen en een mooi gewicht. Een korte groeifase van 2 tot 3 weken wordt aangeraden, zodat de zichtbare bloei al rond de derde week kan beginnen. Op deze manier bereikten Snow White planten een hoogte van om en nabij de 60 centimeter. Ideaal om een kleine groene zee mee te creëren.

Verdovende waas

De internodes die Snow White aanmaakt zijn kort en stevig en zullen daardoor vrijwel nooit onder het gewicht van de zware toppen bezwijken. Hoewel Cinderella ’99 een sativa dominante hybride is, zit Snow White voornamelijk vol met indica-eigenschappen zoals brede bladvingers, een dikke THC laag en een bescheiden bloeifase van ongeveer 8 weken. Dat maakt haar een interessante kandidaat voor iedereen die graag een onsje meer heeft in zijn weckpot.

De smaak van Spliff’s Snow White is typisch Hollands: zoet met een aardse met een mild-fruitige ondertoon. Het effect is echter verre van mild want Snow White heeft een hoog THC-percentage en kan doorgewinterde blowers flink verrassen met een verdovende waas. Op medicinaal gebied presteert Snow White goed bij spierspasmen, misselijkheid en pijnklachten. Het narcotische ontspannende effect laat je slapen als doornroosje.

  • Soort: indicadominante hybride (80%)
  • Genotype: (White Widow x Northern Lights), Cinderella ’99
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Hoogte: compact
  • THC: hoog
  • Smaak: zoet, aards, fruitig
  • Effect: lichamelijk, ontspannen, verdovend
  • Zadenbedrijf: Spliff Seeds
(advertenties)