(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De laatste kweekupdate van Dokter Groen dateert alweer van 12 december, en is dus inmiddels precies drie weken geleden. Toen stonden de wietplanten in zijn kweekkast net twee weken op 12/12 en waren de eerste kleine topjes net te zien. Kijken hoe het er nu voorstaat in huize Groen…

Eén voordeel van een pauze van een paar weken, is dat je echt goed verschil ziet bij mijn wietplanten. Zeker wanneer ze, zoals in mijn geval nét met de bloei begonnen waren en de topontwikkeling onverminderd doorgegaan is. Hoe mijn planten er drie weken geleden bijstonden kun je hier zien, hoe ze er nu bijstaan zie je op de foto’s hieronder.

Je ziet wel dat de toppen van de CNNBS Indica’s een behoorlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt in bloeiweek 2, 3 en 4. Wat je wellicht ook opvalt is dat er hier en daar wat gele bladeren te zien zijn. Met name de zeven planten die in de kleinere 2-literpotten staan, komen duidelijk het nodige aan voedingsstoffen te kort. Ik heb natuurlijk meteen plantenvoeding bijgegeven, maar het duurt bij biologische voeding altijd even voordat het bodemleven dat heeft omgezet in opneembare mineralen.

Wietplanten uit de kast

Om de topontwikkeling goed te kunnen laten zien, heb ik de planten deze keer ook eens uit de kast genomen. Ik heb ze precies zo neergezet als ze ook in de kast staan; om ze op dezelfde plek te kunnen terugzetten maar ook om je eens een idee te geven van wat er in de CNNBS kweekkast past aan wietplanten. Het levert trouwens ook gewoon hele mooie plaatjes op, moet ik eerlijk toegeven.

Acht minus vier is nog vier bloeiweken over voordat deze indica wietplanten volgens planning klaar zijn met de bloei. En aangezien de toppen op dit moment al best een aardig formaat hebben, verwacht ik dat ze uiteindelijk behoorlijk dik zullen worden door de nieuwe SANlight Q4W led kweeklamp. De meeste bloeiharen zijn nog steeds spierwit dus van herfst is nog geen enkele sprake.

Nadat ik de foto’s genomen heb, plaatste ik de planten één voor één weer op dezelfde manier terug in de kast, en heb ik ze nog eens wat te drinken gegeven met BioQuant biologische bloeivoeding. Veel meer heb ik de afgelopen weken eerlijk gezegd niet met mijn wietplanten gedaan; wiet kweken gaat bijna vanzelf op deze manier…

 

 

(advertenties)