(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinds de oogst van zijn Lemon Zkittles, heeft Dokter Groens kweekkast niet lang leeggestaan. Het zonnige onderkomen wordt namelijk alweer bevolkt door onze eigen vijf CNNBS Indica’s. Vandaag start onze groene kweekdokter de kweekronde met het ontkiemen en poten van 5 x 3 + 1 wietzaden.

Zó, de Lemon Zkittle oogst is droog en wel opgepot en ik ben alweer aan een nieuwe ronde begonnen. Met CNNBS Indica’s zoals je aan de kop van dit verslag al had begrepen. Ik zal er zo alles over vertellen maar ik moet even kwijt dat de Lemon Zkittle ontzettend lekker roken is. Een sativa met een mierzoete en vooral fruitige smaak en een bijzonder energiek opgewekt effect. Ik oogstte er net iets meer dan een ons van in de CNNBS G-Kit. Geen persoonlijk record maar wel een uitstekende opbrengst als je nagaat dat de Hans Panel led kweeklamp zelf ook maar 100 Watt aan stroom verbruikt.

Dokter Groen oogstte een ons heerlijke Lemon Zkittle in zijn kleine CNNBS kweekkast. Geen persoonlijk record maar wel een uitstekende score!

5 CNNBS Indica’s

Ik hoefde deze keer niet lang na te denken welke wietsoort ik deze ronde zou gaan kweken. De mannen van CNNBS kwamen vroegen mij namelijk precies op het juiste moment om hun vijf indica’s te testen. Uiteraard zeg ik geen nee tegen gratis wietzaden. Samen met ongeveer 50 lezers gaan we zodoende op zoek naar de beste wietsoort uit vijf voorgeselecteerde indica’s. De wietzaden zijn genummerd dus ik, en de 50 andere testers geen idee hebben van de voorselectie. Het enige dat we weten is dat het alle vijf indica dominante wietsoorten zijn en dat het om gefeminiseerde wietzaden gaat.

Zoveel wietzaden ontkiemde Dokter Groen nog nooit in één keer.

5 x 3 + 1 Wietplanten

Om de verschillen tussen de vijf indica’s goed te kunnen laten zien, wilde ik van iedere strain minstens drie planten kweken. Met de negen potten die ik normaal gesproken gebruik zou ik dat niet redden want met vijf strains x drie planten, moet mijn G-Kit dus al ruimte bieden aan 15 planten. Ik ben dus naar de growshop geweest voor wat nieuwe potten.

Ik heb vierkante potten met een inhoud van 3,5 liter gescoord maar helaas passen er daarvan net geen 16 in de kast. De potten zijn 15 bij 15 centimeter maar aangezien de kast aan de binnenkant net geen 60 bij 60 centimeter is, zal ik zeven van de zestien planten in iets kleinere potten moeten zetten. Ik heb meteen ook een zak bemeste aarde en perliet meegenomen, want ik zal deze keer niet op compost kweken. Hoewel ik er zeer goede resultaten mee heb gehaald, had ik ook steeds last van varenrouwmuggen en daar had ik deze keer effe geen strek in.

5 x 3 + 1 Potten staan klaar om met wietplanten gevuld te worden.

Ontkiemen

Als ik dit schrijf, zijn alle zaden ontkiemd en ook al boven de grond gekomen. Ik heb daarvoor afgelopen vrijdag 25 zaden laten ontkiemen, op de bekende wijze tussen nat gemaakte koffiefilters in diepvrieszakken. Negen extra zaden dus, opdat ik de beste zestien overhoud. Twee dagen later, op zondagavond, waren de zestien benodigde indica zaden uitgekomen, en konden ze gepoot worden. Om goed de verschillen bij het ontkiemen tussen de vijf indica’s te laten zien, heb ik alle uitgekomen zaden per indica gefotografeerd. Veel verschil heb ik niet kunnen ontdekken, al zijn indica 2 en 3 misschien net iets sneller uitgekomen dan de rest.

CNNBS Indica #1

CNNBS Indica #2

CNNBS Indica #3

CNNBS Indica #4

CNNBS Indica #5

Ik poot de zaden deze keer niet in kleine kiempotjes maar direct in hun eindpotten, dat scheelt weer een tussenstap. Omdat ik nu wat meer wietplanten in de CNNBS G-Kit zet, hoeven ze niet getopt te worden en hoeven ze ook niet zo lang voor te groeien. Het wordt dus een aanzienlijk snellere ronde deze keer. Omdat ik geen plantenlabels in huis had, heb ik de potten tijdelijk gemerkt met gekleurde rietjes. Deze zal ik van de week vervangen voor nettere plantenlabels, het is namelijk wel de bedoeling dat ik de planten achteraf nog uit elkaar kan houden.

Nadat ik de uitgekomen zaden in de grond had geplant, heb ik de aarde nog een klein beetje nat gemaakt en de led kweeklamp op 24/24 aangezet. Daarna de potten afgedekt met wat plastic om te voorkomen dat de toplaag met de zaden zou uitdrogen. Vanmorgen, dus vijf dagen na het ontkiemen waren alle CNNBS Indica’s boven de grond. Ik heb het plastic er meteen afgehaald want zaailingen hebben (in tegenstelling tot stekken) geen hoge luchtvochtigheid nodig.

Na het poten even afdekken om uitdroging van de toplaag aarde te voorkomen.

Gekleurde rietjes om de vijf CNNBS Indica’s uit elkaar te houden.

Dat was alweer het eerste verslag van hopelijk een bijzondere nieuwe kweekronde. Ik zet van de week de kweeklamp op 18/6 want mijn planten verdienen ook nachtrust. Tot volgende week!

(advertenties)