(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiettelers worden steeds creatiever in het optuigen van plantages om ze uit het zicht van hebberige politiehanden te houden. Neem deze Tilburgse plantenliefhebber die 180 dames up and running had in een overkapte aanhanger, inclusief ingebouwde stroomvoorziening!

Verhuurder ruikt, nee ziet onraad

Om maar gelijk met het minpuntje te beginnen: de mobiele wietkwekerij is niet meer. Maandagmiddag gesloopt door de blauwhemden in Tilburg, nadat ze getipt waren. Door wie? Door de eigenaar van de garage plus bijbehorende woning aan de Lovense Kanaaldijk, die de aanhanger bij een controle zag staan terwijl die er eerder nog niet stond. Altijd verdacht nietwaar…

Dus hoe goed je je wiethok ook verstopt – onder de grond of op wielen – hou er in godsnaam altijd rekening mee dat verklikken de gemiddelde brave Nederlandse burger in het bloed zit! Geef de verhuurder desnoods een enveloppe met wat extra geld om één allesverwoestend belletje naar de popo te voorkomen.

Knap staaltje knutselwerk

Toch verdient de kweker van dienst hier complimenten voor zijn creativiteit, ondanks dat het mobiele wietavontuur voortijdig sneuvelde. Want behalve dat de hele handel eenvoudig verplaats kon worden – wat ook gebeurd is volgens de politie – was de aanhanger dus bijna geheel zelfvoorzienend.

‘Het elektrische systeem waarop de kwekerij draait, was ingebouwd in de wand aan de voorkant van de wagen’, meldt het Brabants Dagblad.  En Omroep Brabant laat een omstander zeggen dat ‘alleen maar stroom en lucht aangekoppeld hoefden te worden’.

Kortom, een puik stukje vakwerk van de nog onbekende wietteler – de politie is nog naar hem (of haar) op zoek.

Plantenvriend slecht voor waakhond

Maar hoe goed de onbekende ook voor zijn planten zorgde, zo slecht ging hij om met de hond die in het vrijwel lege huurhuis verbleef. ‘Hij was vermagerd en zag er slecht uit. In een lege  kamer in het huis stonden zijn eet- en drinkbakken, verspreid door het huis en de garage lagen uitwerpselen’, aldus de Brabantse media. Het arme beest is door de politie in beslag genomen.

Net als de 7,7 kilo wiet en diverse kweekmaterialen zoals voedingsstoffen en potgrond trouwens. De 180 wietplanten in de mobiele kwekerij waren volgens de politie pas enkele weken oud…

[openingsbeeld: fragment uit video Omroep Brabant]
(advertenties)