(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Onze grote zoektocht naar de beste indica is inmiddels alweer bijna twee maanden onderweg. Zo’n 50 lezers en Dokter Groen, zoeken naar de beste wietsoort uit vijf voorgeselecteerde indica’s. Snel kijken dus, hoe het met de CNNBS Indica’s van Mathieu, Dave, Jimmy, Amon, Hans Robert, Nico en onze twee Johns gaat.

Het merendeel van de CNNBS Indica testers, heeft hun zaden nog niet laten ontkiemen maar een aantal is al goed op weg. Hier en daar bloeien de wietplanten zelfs al, dus wilden we niet langer wachten met de tweede update-ronde van onze testers. We beginnen met de CNNBS Indica’s van Mathieu, die zichtbaar genieten van een TL-binnenzon van 400 Watt.

Mathieu

Eén dag na de publicatie van de eerste update-ronde van onze CNNBS Indica zaden, stuurde Mathieu ons een korte update. Zijn indica’s doen het goed onder de 400 Watt TL-kweeklamp, alleen Indica #4 vertoont duidelijke mutaties. Verder genieten al zijn CNNBS Indica’s (en zo te zien een paar andere dames) van het licht, de Bio Terra Plus aarde, Bio Tabs en een aangenaam temperatuurtje tussen de 22 en 27 graden.

Dave

Bij Dave zijn de dames iets eerder dan gepland in de bloei gezet, op 19 oktober. Daarna schoten ze snel de hoogte in. Op nummertje #2 na, die daarom een speciaal plekje in de tent kreeg, waar ze niet overschaduwd raakt door de rest van de CNNBS Indica’s. Nummer #5 groeit als een malle, aldus Dave die op 1 november nog maar een extra CO2 Boost Buddy heeft ingezet.
We kunnen niet wachten tot je volgende update Dave, er moeten inmiddels toch een paar mooie CNNBS Indica toppen te zien zijn…

Jimmy

Jimmy stuurde ons op 29 oktober de volgende foto waarop te zien is dat zijn planten sinds het verpotten goed zijn aangeslagen. Ze groeien vrolijk verder onder een 400 Watt HPS lamp en vinden het heerlijk! De lamp hangt op 50 centimeter en de planten staan nu precies een maand in bloei. En aangezien Jimmy ook een kweekverslag op GrowDiaries bijhoudt, kunnen we je dat ook laten zien. De foto’s met de grotere planten zijn gemaakt op dag 40. Meer zien? Bezoek ook Jimmy’s pagina op GrowDiaries over de CNNBS Indica’s.

Indica #4

Indica #5

Amon

De laatste keer dat we Amons CNNBS Indica’s zagen, waren het nog maar zaailingen. Ze groeiden op in turfbakjes en gingen over in grote potten met een inhoud van 22 liter. Twee weken onder een Mars Hydro Reflector 96 verder, staat in ieder geval één van de CNNBS Indica’s er prachtig bij.
Laat je ons volgende keer ook even weten hoe het met de rest van de dames gaat Amon?

John #1

De CNNBS Indica’s van onze eerste John zijn het verste ontwikkeld en staan onder een zelfgebouwde led kweeklamp. Ze staan al anderhalve maand op 12/12 en beginnen erg mooi te bloeien! De planten hebben zich goed kunnen ontwikkelen en laten mooi de onderlinge verschillen zien. De voorste plant links is Indica #2, daarnaast staat nummer #3, linksachter bloeit Indica #5 en rechtsachter staat Indica #4. In het midden groeit Gorilla Glue, omdat Indica #1 bij het ontkiemen helaas niet uitkwam.
Indica #3 is een mooi breed plantje, met 30 centimeter in de hoogte en liefst 45 centimeter in de breedte. Nummer #2 en #3 zijn zo’n 40 centimeter hoog en Indica #5 is met 70 centimeter de hoogste plant.

John #2

Van John #1 gaan we over naar de Indica’s van John #2, volg je het allemaal nog met al die nummers? John #2 kweekt zijn planten hydrologisch ik Grodan steenwolblokken. De foto’s zijn genomen op 8 november en de planten staan zo te zien al op 12/12. De luchtvochtigheid is tussen de 30 en 40% en de temperatuur onder de 600 Watt HPS, ligt tussen de 25 en 27 graden.

Hans

De laatste keer dat we de planten van Hans zagen, stonden ze nog in plastic drinkbekers. Inmiddels zijn de planten een stuk groter, en staan ze zo’n twee weken op 12/12. De temperatuur is zo’n 26 graden en de luchtvochtigheid rond de 60%.
Linksvoor zien we CNNBS Indica #2, linksachter nummer #1, rechtsvoor staat Indica #3 en rechtsachter nummer #4. Indica #5 is helaas niet uitgekomen, nummer 2 blijft mooi compact en Indica#4 gaat als een trein, schrijft Hans ons.

Robert

De CNNBS Indica’s van Robert hadden we nog niet gezien, en zijn dan ook pas op 22-10 ontkiemd. Nummer #3 ging het snelst en was het eerste boven de grond. Op 28 oktober waren alle vijf de zaden, zaailingen geworden. De foto is van tien dagen daarna. Het was even zoeken naar de juiste hoogte van de lamp, waardoor de plantjes licht gestrekt zijn. Inmiddels zullen ze wel in hun 20 centimeter grote potten staan. Dat was in ieder geval de bedoeling.

Nico

Nico liet zijn vijf CNNBS Indica’s halverwege oktober ontkiemen en staan sindsdien onder een COB led van Pro-Emit. De potten zijn gevuld met een licht bemeste aardemix van Atami (light-mix) en het water wordt afgezuurd naar een pH-waarde van 6,5. Volgens de planning zouden de planten inmiddels op 12/12 moeten staan maar helemaal zeker weten we dat niet. Wat we wel weten is dat de planten getopt zijn en voeding krijgen van Plagron.

Zó, dat waren de CNNBS Indica’s voor deze keer. We bedanken Dave, Jimmy, Amon, Hans Robert, Nico en de twee Johns voor hun bijdrage en sluiten net als vorige keer af met de CNNBS Indica’s van Dokter Groen, die deze week waarschijnlijk ook op 12/12 gezet gaan worden.

(advertentie)