(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Niet alleen Dokter Groen kweekt momenteel CNNBS Indica’s, de vijf indica dominante wietsoorten worden ook door zo’n 50 lezers getest. En hoewel nog niet iedereen de zaden heeft laten ontkiemen, kunnen we je al een aantal tussentijdse updates van lezers laten zien, kijk je mee? 

Het is misschien een beetje pretentieus van ons, maar we zijn op zoek naar de allerbeste indica wietsoort. In samenwerking met de zadenmakers van Seed Stockers selecteerden we daarom vijf indica dominante top-wietsoorten. Maar om erachter te komen hoe goed die écht zijn, en welke indica het allerbeste presteert, vroegen we CNNBS lezers om de zaden te testen. Dat is inmiddels twee maanden geleden; tijd dus voor een eerste tussentijdse update.

John – groeiweek #3

John liet de CNNBS Indica zaden als eerste ontkiemen. Inmiddels zijn zijn planten dan ook drie weken oud en zien ze er prachtig groen uit van boven tot onder, zo schrijft hij ons. Maar hoe jong de planten ook nog mogen zijn, ze staan al een week op het 12/12 lichtschema, om de bloeifase in te luiden. John topte zijn planten zodat de zijtakken al goed door de bladeren heen groeien, en het licht van zijn zelfbouw ledlamp zorgt ervoor dat de planten mooi compact en even groot zijn. Laat de bloei maar komen!

Michel – groeiweek #1

Bij Michel zijn de Indica’s nog niet aan bloeien toe. Hij heeft de zaden een week geleden wel laten ontkiemen tussen koffiefilters (100% succesvol ontkiemen) en in kleine potjes gezet. De eerste twee dagen stonden de zaailingen in daglicht waardoor ze een beetje zijn gaan strekken, maar dat is over sinds ze in Michels kweekkast staan.

Amon – groeiweek #1

Ook bij Amon kwamen alle vijf de CNNBS Indica’s binnen twee dagen uit en gingen ze in turfbakjes om voor te groeien. Inmiddels zijn ze een week verder en staan de zaailingen in grote potten van 22 liter, onder het licht van een Mars Hydro Reflector 96.

Hans – groeiweek #2

Bij Hans zijn de CNNBS Indica’s een weekje verder. Op de foto zie je ze (samen met een aantal andere zaailingen) op de 15e dag van hun leven, in gezellige rode drinkbekers met lightmix. Indica 2 kwam iets later en langzamer op dan de rest, nummer 1, 3 en 4 zien er mooi uit maar helaas is nummer 5 niet uitgekomen. De luchtvochtigheid is 50% en de temperatuur zo’n 25 graden, laat Hans weten.

Dave – groeiweek #2

Bij Dave is het na twee weken juist Indica nummero 3 die een beetje achter blijft. Hopelijk haalt die de rest snel in want Dave laat weten dat hij ze al na drie groeiweken in de bloei gaat zetten. De jongedames hebben hun eerste voeding gekregen van Canna Terra Vega, een halve dosis. Op de foto zie je CNNBS Indica 1 t/m 5, plus nog 5 andere wietsoorten, en zo te zien staan de planten in het licht van een HPS kweeklamp.

Patrick – groeiweek #1

Patrick was eigenlijk nog maar nét begonnen met het ontkiemen van zijn CNNBS Indica’s, maar niet te beroerd om ons even een foto te mailen. Als de CNNBS Indica’s net zo mooi worden als de planten die zijn kweektent nu bevolken, dan komt het wel goed daar!

Jimmy – groeiweek #2

netjes gelabeld staan de vijf CNNBS Indica’s er bij Jimmy bij. Jammer genoeg blijft nummer 4 bij hem een beetje achter en lijkt het alsof ze er, na de eerste twee gekartelde bladeren al de brui aan geeft. Nummer 2 gaat het hardst. Omdat het een beetje aan de warme kant is, heeft Jimmy de lamp wat hoger gehangen en staan de deuren van zijn kweekruimte overdag op een kier. De foto’s zijn van dag nummer 9.

Joop – groeiweek #2

Bij Joop zijn er nagenoeg geen verschillen tussen de vijf indica’s op te merken. Ze zijn op de foto 12 dagen oud en staan nog in plastic bekers. Over een paar dagen worden ze overgepot en mogen ze onder de zelfbouw led met vier COB leds van Cree. Ze gaan een organisch leven tegemoet op aarde met mycorrhiza schimmels en buffertabletten in 8 liter Smartpots. Alleen in de bloeifase worden ze bij gevoed, en wel met BAC Organic Bloom.

John – groeiweek #1

Indica 2 heeft bij John helaas het loodje gelegd in het steenwol blok van Grodan. Das geen probleem hoor John maar natuurlijk wel jammer voor je. Bij een aangename 23,9 graden en een luchtvochtigheid van 68% zullen de overige vier CNNBS Indica’s het vast wél redden.

 

Dat was ‘m alweer, de allereerste update van de CNNBS Indica’s bij negen lezers thuis. Waarschijnlijk zullen er nog veel meer volgen want de meeste testers hebben hun zaden nog niet laten ontkiemen. Zoals gezegd kweekt ook onze eigen Dokter Groen de vijf indica’s. Zijn voortgang kun je wekelijks volgen in zijn kweekupdates, maar hier is vast een tussentijdse foto.

(advertenties)