(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je hebt de updates drie maanden moeten missen maar het Cannabis Strain Testing 420 Project is terug op CNNBS, met meer nieuwe wietsoorten, kweektenten en fonkelnieuwe kweeklampen! Vanuit het zonnige Spanje doet Pothead Sativa King verslag van drie gloednieuwe testtuinen. 

Het is alweer een poos geleden dat jullie over het Cannabis Strain Testing 420 Project hebben kunnen lezen, maar we zijn terug! Onze tijdelijke afwezigheid hier op CNNBS had te maken met onze verhuizing naar Spanje. Drie lange maanden konden we geen planten kweken, geen reviews doen en lag alles stil. MAAR aan het begin van september zijn we weer met frisse moed, en liefst DRIE nieuwe testtuinen gestart. Zoals jullie gewend zijn met veel nieuwe wietsoorten, kweeklampen en -tenten.

We kiezen deze ronde in al onze testtuinen voor de voedingslijn van Mills Nutrients en gebruiken Mills START, Mills A+B, Mills C4, Mills Vitalize en Mills PK waarover we wat meer gaan vertellen in een volgend verslag.

Testtuin #1: Black Box Silver 100 / Spectrolight Blast 400

De periode waarin we stil lagen hebben we goed benut om op zoek te gaan naar nieuwe producenten en bedrijven die het zagen zitten om hun producten door ons te laten testen. Zo kwamen we op de laatste Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam de crew tegen van Spectro Light. Een Pools bedrijf die zich in Nederland en daar omliggende landen heeft gebeten, en van plan is de Europese markt van daaruit te veroveren. Grote en gedurfde woorden maar ik kan jullie vertellen dat ze een paar weken geleden met een volledig nieuw model op de markt kwamen. De Blast 400 die wij zullen gaan uitproberen in onze Black Box Silver 100 tent.

In deze tent zijn we een week geleden gestart met het ontkiemen van de wietzaden, en dat ging razendsnel onder de Blast400. We hebben gekozen voor twee strains van huismerk Zamnesia: Larry Bird Kush en C. Banana’. De eerste zes dagen stonden de dames in een light-mix (licht bemest aardemengsel, red.) die we verreikten met microbes en bacteria van BIOSMOZ om het bodemleven en de wortelstructuur een vliegende start te geven, maar meer daarover verderop in dit verslag. Op dag zeven vulden we alle rootpots van 3GAL (12liter) met verse kokos, en konden de kleine maar al sterk aangegroeide zaailingen verhuizen.

Testtuin #2: Black Box Silver 240L / CMH315 (2X)

Ook voor deze ‘big mama’ vonden we twee nieuwe setups beschikbaar voor review: de welbekende CMH315 units. Ceramische metaal halide gasontladingslampen van 315 Watt. We testen er twee van Culture Indoor van het merk Calitek met dimmer en Super PAR functie. Zo te zien gaan we hier veel plezier mee beleven, de zaailingen staan er sinds twee dagen onder en staan er echt prachtig bij!

Daarover gesproken; de selectie in deze tent is als volgt: Mango Cream – Exotic Seed, Bruce Banner – BSB Genetics, Lemon Zkittle – Dutch Passion, Blue Gelato 41 – Barney’s Farm, O.G Candy Dawg Kush – Seedstockers, Enemy Of The States – Super Strains en als laatste een autoflower voor de lol, omdat het kan: Cream Cookies van het merk Fast Buds.

Testtuin #3: Mammoth Ivory 240L / Spectrum King SK602(GH) & SK600

Voor de laatste tent zijn de verwachtingen zeer hoog gespannen, want daar kweken we met de nieuwe Spectrum King SK602 en zijn oudere broertje de SK600. Graag neem ik jullie even mee naar Amerika want daar werden de SK602 ‘Green House’ en de SK600 gebouwd. De SK602(GH) zou krachtiger zijn dan een 1000 Watt double-ended gasontladingslamp dus dat belooft veel! We reviewen daarnaast ook de SK600 die we net zoals de SK602GH verkregen via Groeilampenshop.be.

In deze kweekruimte kozen we voor de volgende selectie aan wietsoorten: Eleven Roses – Delicious Seeds, Papa’s Candy – Eva Seed, Zombie Kush – Ripper Seeds, Cali Cherry Pie – BSB Genetics, Banana Sherbet – Growers Choice NL, Gorilla Zkittlez – Barney’s Farm en ook hier als laatste een autoflower omdat het kan: Strawberry Milkshake van BSB Genetics.

Microbes & bacteria

Dan willen we het even hebben over een laatste toevoeging die nog steeds teveel kwekers over het hoofd zien en dat zijn microbes en bacteriën. Eerder in dit verslag had ik het er al even over. We gebruiken deze keer de producten van BIOSMOZ, een Frans gevestigd bedrijf die nuttige bacteriën en microbes voor planten levert. BiosmoZ, BactosmoZ en MycosmoZ zijn hier de drie hoofdproducten die we zullen uitproberen.

De opdracht voor het ontkiemen was als volgt, mix 50 gram BiosmoZ met 10 liter aarde substraat en gebruik dit voor de allereerste potjes waarin de ontkiemde zaden zullen groeien. Het resultaat was verbijsterend,
na slechts zes dagen waren onze kleine zaailingen klaargestoomd voor het verpotten. En we zagen dat het goed ging…

(advertenties)