(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je zou het bijna vergeten maar er staan nog een heleboel CNNBS Indica wietplanten in het land, en we willen natuurlijk graag weten hoe het met ze gaat. Na update #1 en update #2 is het nu de beurt aan Tom, Dave, Maurice, John #1 en John #2, Tim, Robert, Michel, Mitchel, Nico en Michael om hun wietplanten te showen.

Het was alweer even geleden sinds we een inkijkje namen in onze mailbox, waar zo nu en dan kweekverslagen van CNNBS lezers binnendruppelen. Wanneer je update #1 en update #2 gemist hebt, kijk dan nog maar even want een aantal lezers die je daar ziet, passeren vandaag ook weer de revue.

Tom

Twee dagen na update #2 stuurde Tom ons zijn eerste update. De planten gaan lekker schrijft hij, op Indica #1 na, en nummer #4 is een mutant. Tom heeft zijn Indica’s dan ook flink toegetakeld maar gaat ervan uit dat het allemaal goed komt met ze. De foto’s zijn gemaakt in de achtste levensweek, toen de planten 10 dagen op 12/12 stonden. Mocht je de oogst van Toms planten willen zien, neem dan een kijkje op GrowDiaries.com en zoek naar zijn nickname IndeKast.

Indica #1

Indica #2

Indica #3

Indica #4

Indica #5

Dave

Dave kennen we nog van de eerste twee updates, zijn planten zijn ondertussen aardig op weg. Deze update is trouwens van 29 november dus inmiddels zal Dave wel wat te roken hebben. Indica #1 heeft ten tijden van zijn mail de dikste top. Indica #2 heeft korte internodes en een zeer dicht bladerdek, Indica #3 is helemaal bijgetrokken, al liet de bloei een weekje op zich wachten. Indica’s #4 en #5 zijn als een achterlijke gaan strekken, zou er dan toch iets van sativa inzitten? Wat Dave verder opmerkt is dat Indica #2 totaal geen problemen heeft met de voeding, waar de andere Indica’s lichte voedingstekorten krijgen.

Maurice

Maurice had zich nog niet eerder gemeld, op 2 december zette hij zijn zaailingen over in grotere potten na het zaailing-stadium. Hij heeft de Indica’s toen ook maar direct op 12/12 gezet om de bloeifase in te luiden. De dames staan in 3,5-literpotten in een CNNBS G-Kit. Met 11 AK47 wietplanten welteverstaan, door de randen van de potten te knippen passen daar precies zestien 3,5-literpotten in. Rondom de planten gebruikt Maurice lightmix (licht bemeste aarde) en onderin en aan de buitenkant Batmix (rijk bemeste aarde van Plagron).

John #1

Op 2 december stuurde John #1 weer een kleine update. Bij de nieuwe foto’s staan linksvoor Indica #4 en rechts voor Indica #3. Linksachter staat Indica #5 en rechtsachter Indica #2. Zoals jullie wellicht nog weten van de eerdere updates is dit Johns eerste kweek onder led. En we mogen wel zeggen dat het er goed uit ziet! John is er zelf ook erg tevreden mee.

Helaas ging hij wel even flink de fout in met water geven (ze gebruiken toch een stuk minder water dan onder HPS). Indica #2 en #4 waren daar niet heel blij mee maar gelukkig stopte het probleem door de hoeveelheid water te halveren. Indica #3 en #5 zijn wat sterker en kunnen wel tegen een stootje. Indica #3 is het kleinst en super compact en Indica #5 is het grootst en maakt het meeste hars aan, en is waarschijnlijk ook het snelst oogstrijp.

Op 6 januari stuurde John ons de laatste foto’s van zijn prachtige CNNBS Indica’s, een geslaagde oogst mogen we het gerust noemen.

Tim

Tim was met zijn planten al op dag 42 toen hij zijn eerste update mailde. Op dat moment stonden de Indica’s goed in bloei en was de strek er bij de meeste planten uit. Met wat buigen en binden kreeg hij de planten op gelijke hoogte. Minder was een aanval van ongedierte, de schade viel gelukkig mee en met roofwants onder de duim gehouden.

Op 10 januari kregen we een laatste update van Tim. Inmiddels waren zijn planten nagenoeg klaar en hadden ze een enorm sterke geur. We houden ons warm aanbevolen voor een paar samples hoor Tim, kom maar op!

Robert

Van Tim gaan we naar Robert, die zijn CNNBS Indica’s kweekt in een MiniGrow Box en zo te zien een Bonanza kweekkast van G-Tools. Op de foto’s zijn de dames nog niet aan bloeien toe, we zijn benieuwd naar het vervolg van deze dames!

Michel

Tegen het einde van het jaar wist ook Michel onze mailbox te vinden. Hij heeft zijn CNNBS Indica’s eerst onder led en daarna onder een 600 Watt HPS gekweekt. Het verschil in groeisnelheid tussen beide lampen is opmerkelijk, schrijft hij. Wij vinden de planten en de tot de nok gevulde kweektent van Michel vooral opmerkelijk.

Mitchel

Mitchel kennen we nog niet, hij stuurde ons op 21 december namelijk zijn eerste drie foto’s. Toen gingen de planten ook meteen in hun grotere potten voor de groeifase. Ze staan onder een zelfbouw led die 185 Watt aan stroom verbruikt. Daar moesten de planten even aan wennen want ze gingen direct met hun bladpunten overeind staan na het switchen van de CFL voorgroei lamp naar de LED.

Nico

Ook in januari kwamen een paar updates binnen. Zoals die van Nico die ons natuurlijk ook meteen een goed (binnen)tuinjaar wenste. Insgelijks Nico!

Nico’s planten zijn wat lichter van kleur dan hij hoopte, maar aan de voeding ligt het niet. Daarvan krijgen de vijf CNNBS Indica’s genoeg. Nico’s Indica’s liggen ongeveer 3 weken achter op die van Dokter Groen, dus over een week of 3 zou hij moeten kunnen oogsten. We kunnen niet wachten, want de dames staan er nu al prachtig bij!

John #2

…stuurde ons een korte update met ook meteen de laatste foto’s van zijn CNNBS Indica’s. Weinig woorden maar wel hele mooie plaatjes, én de eerste vermelding van een oogstgewicht. Met Indica #4 als eerlijke winnaar. Geniet van de oogst John, laat je ons nog even weten hoe ze smaken?

Michael

De CNNBS Indica’s van Michael gaan we waarschijnlijk in update #4 wel weer terug zien want die zijn nog klein. Ze zijn op 20 geboren en zitten net in hun eerste potjes, waarin ze hun eerste levensdagen zullen slijten onder (4x18Watt) TL-balken. Daarna mogen de planten onder een Mars Hydro II 400 led kweeklamp. E´n klein minpuntje: Indica #3 heeft het kiemstadium niet overleefd.

(advertenties)