(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Buitenwiet-correspondent nummer vijf alweer, die zonnewiet kweekt en daarvan verslag doet op CNNBS. Hij noemt zichzelf @neighbourgrowofficials en onder die naam kun je hem ook vinden op Instagram. Vandaag stelt hij zichzelf, zijn kweekplannen en zijn wietplanten aan je voor. 

Het outdoor kweekseizoen is bij veel kwekers al begonnen, en net als bij veel andere growers begint het bij mij ook weer te kriebelen om lekker buiten aan de gang te gaan. Ik hoop dat ik je dit jaar samen met mijn collega buitenwiet-correspondenten kan inspireren om hetzelfde te doen. Buiten wiet kweken is leuk om te doen, bijna helemaal gratis en het kan je ook nog eens een grote voorraad wiet voor de winter opleveren. Maar goed, dat wist je misschien al. Ik zal mezelf even introduceren.

Facebook heb ik niet maar je kunt mij wel op Instagram vinden onder de naam @neighbourgrowofficials. Voor de buitenkweek ben ik een groot fan van sativa dominante wietsoorten. Ik heb er in de afgelopen jaren een aantal hele mooie mogen oogsten, en hoop dat dit jaar natuurlijk weer te doen. Hierboven zie je twee planten die de dames van dit jaar voorgingen. Dít jaar kreeg ik van Spliff Seeds de vraag of ik misschien een aantal outdoor strains zou willen testen.

Gold Rush & Fast Bud

Dat laat ik me natuurlijk niet twee keer vragen. Ik heb twee mooie buitenwiet strains uitgezocht op SpliffSeeds.nl: de Gold Rush Outdoor en de Fast Bud Outdoor. Beide wietsoorten zijn sativa dominant. De Gold Rush Outdoor is een mix van Polm Gold, Purple Power en Afghan. Het is een wietsoort die vroeg klaar is; afhankelijk van het weer kan deze vanaf half/eind september worden geoogst. De Fast Bud Outdoor is een kruising tussen Early Pearl, Mexican Sativa en Californian Sativa. Ook deze is vroeg klaar voor de oogst, en bovendien uiterst geschikt voor de wat koelere klimaten zoals de onze.

Op 3 april heb ik vier wietzaadjes ontkiemd, van elke soort twee. De Gold Rush zaadjes hadden binnen 48 uur al een mooi wit worteltje, op de Fast Bud moest ik een dagje langer wachten. Al met al een honderd procent score dus wat dat betreft niet verkeerd.
De komende twee tot drie weken (tot na ijsheiligen) blijven de plantjes in kleine potjes binnen, totdat ze sterk genoeg zijn om volledig buiten hun gang te kunnen gaan.

In voorgaande jaren had ik de tijd om m’n planten vanaf juli iedere dag twaalf uur te verduisteren (minimaal 60 dagen), en zo de bloeifase eerder te starten dan de natuur dat zou doen. Een groot voordeel hiervan is dat je veel dikke en harde toppen kweekt. De planten zijn daarnaast al eind augustus, begin september klaar. Ver voordat het echte Hollandse (snert)weer de kop op steekt.

Zoals je misschien al had begrepen heb ik daar dit jaar dus helaas geen tijd voor, en zal moeder natuur plus de genetica moeten laten zien wat er zonder verduisteren mogelijk is.

Smartpots met aarde en kokos

Om de wietplanten mooi groot te krijgen, en het wortelgestel gezond te houden, gebruik ik grote Smartpots met een inhoud van 60 liter. Deze potten zijn gemaakt van textiel, wat ervoor zorgt dat de wortelpunten uitdrogen wanneer ze in het textiel groeien. Hierdoor ontstaat een groot wortelsgestel met veel vertakkingen, om alle water en voeding goed op te nemen. De Smartpots vul ik met een mengsel van lightmix (aarde) en kokos, beiden van Plagron.

Het voeden van de dames doe ik met de biologische voedingslijn van BAC. Ik gebruik onder andere de Root Stimulator, Organic Bloom en de Organic PK Booster.

Inmiddels ben ik mede door het vroege mooie weer al een lekker eindje op weg zoals je ziet. Ik heb van elke soort één plant geselecteerd om de komende kweekverslagen over te schrijven. So far so good, laten we hopen op een mooie lange zomer met veel zonneschijn.

@neighbourgrowofficials

(advertentie)