(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je herinnert je vast nog wel het verslag van Manifesto van zo’n drie weken geleden. Hij beschreef hoe hij sinds 2016 met vallen en opstaan en stiekem onder de Turkse zon zijn eigen buitenwiet kweekt. Dit is zijn tweede verhaal op CNNBS daarover. Met onder meer een eerste oogst(je) en twee Duitse dames genaamd German Hope.

Het is twintig jaar geleden sinds de boeren hier in Turkije zo’n koud en en regenachtig voorjaar meemaakten. Stormen, tornado’s, hagelbuien en heel veel sneeuw in de bergen. Mooi voor het land misschien maar niet voor mijn drie groene dames. De laatste dagen is het gelukkig aan de beterende hand en… de temps are rising!

Eerste oogst van 2019…?

Zoals eerder beschreven had ik al mijn bedenkingen bij het zien van de groei van de planten. Of beter gezegd de trage slakkengang waarmee ze groeien.
Ik heb ze uiteindelijk toch in de grote bakken gezet, die ik met de zelfgemaakte met de hand gemengde compost had gevuld. Maar helaas, de schade is al te zien. Alle dames staan in bloei, ruiken goed maar over toppen kan ik niet echt spreken. “Pfff, te vroeg begonnen, te veel hebzucht Manifesto!” En te veel slecht weer gehad hier.

German Hope

De twee Duitse dames uit mijn eerste verslag maken het gelukkig goed, getuige de foto hieronder. Ook deze planten heb ik verpot naar grotere potten, in een mengsel van compost en aarde, met wat kokos voor de luchtigheid. Omdat ik geen idee heb wat voor wietsoort ze zijn, ze uit Duitsland komen en geen naam hebben, noem ik ze maar German Hope. Aan de bredere bladeren te zien is het waarschijnlijk een indica of indica dominante wietsoort. Mijn plan is om ze te toppen zodat ze eerder bredere dan hoge planten worden.

Bubble Gum & Amnesia Haze

Mijn laatste zaden: één Bubble Gum autofem en een Amnesia Haze autofem. Heb ze in de (natte) watten gelegd om te laten kiemen. De Bubble Gum kwam meteen op en ontwikkelt zich naar wens; ik heb haar eveneens in een wat grotere pot gezet met daarin het kokos mengsel. Het Amnesia zaadje komt helaas niet goed tot leven. Uit ervaring maar vooral uit hoop geef ik het nog wat meer tijd. Vingers gekruist, hopen dat het nog wat wordt…

’s Avonds staan ze in de man cave (die nu wel lekker warm blijft) onder een gewone led lamp op 18/6 lekker te groeien, terwijl ze door mij in het zonnetje worden gezet na mijn eerste kopje koffie. Wordt vervolgd!

Manifesto

(advertenties)