(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is pas zijn eerste kweek en zijn wietplanten zijn pas een week of zes, maar groeien nu al de kas uit. Het zal aan de groene vingers van StealthyDutchGuy liggen. Hoewel, misschien heeft het ook wat te maken met de aangename worteltemperatuur waarvan de planten genieten dankzij een automatisch geschakelde warmtemat.

Hallo, StealthyDutchGuy wederom. Zo’n drie weken geleden maakte ik mijn eerste kweekverslag voor CNNBS. Vandaag volgt het tweede verslag. Er is een hoop gebeurd, vooral in de privé-sferen maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien. De plantjes gaan naar mijn idee in ieder geval behoorlijk goed. Ik heb geen eerdere kweken gedaan zoals in vorig verslag vermeld, maar ik denk dat het wel redelijk gaat gezien de lage temperaturen en de mindere zonuren.

(Plexi)glazen plafond

De Northern Lights Auto (week 6) is echt keihard aan het groeien. Daarbij komt ook een luxeprobleem: de op een zaterdagavond in elkaar geflanste broeikas wordt te klein! Nog zo’n vijf centimeter en de plant zit aan haar plexiglas plafond. Nu schijnt dit helaas vaker voor te komen bij het vrouwelijke geslacht maar ik zie dit wel als een klein probleem.

Ik heb er vooraf zelfs over nagedacht: ik ga niet LST’en, want tegen de tijd dat die plantjes de kas uit groeien is het vast al erg lekker weer en de kas waarschijnlijk overbodig. Niet dus. Ik reed eergisteren nog door een joekel van een regenbui, welke omsloeg in een hagelbui. Op de voorspelling voor de komende weken ziet het er ook niet goed uit.

Northern Lights Auto, zes weken oud.

Ik ga straks dus maar een poging doen om de plant (nu 18 centimeter hoog) toch maar te LST’en. Ik las trouwens nog een mooi verslag op GrowDiaries, waarin iemand twee planten van dezelfde strain opkweekte. Op het ene plantje paste hij LST toe, de andere liet hij haar natuurlijke gang gaan. De uitkomst: de ongetrainde plant gaf 1,2 gram meer dan de wietplant die wel getraind werd. Voordeel van LST is natuurlijk wel dat je minder of geen kleine ‘popcorn’ bloemetjes krijgt.

Northern Lights, Dinamed en Hindu Kush

De Dinamed CBD Autoflowering van Dinafem (week 6) groeit wat minder hard, maar ziet er ook blij uit. Het derde Hindu Kush Auto zaadje is uitgekomen en zit nu in haar vierde week. Ze begint nú pas wat sneller te groeien. De eerste drie weken leek ze vrijwel stil te staan. Wat een verschil met de Northern Lights Auto van White Label.

Dinamed CBD, vijf weken oud.

Hindu Kush, hier drie weken oud.

Ik ben Biobizz Grow gaan geven in de vierde week. Eerst een milliliter per liter, daarna twee milliliter per liter water. Dit lijkt vooralsnog prima te gaan. De Hindu Kush kreeg daardoor al in zijn tweede week voor het eerst voeding, maar die lijkt er vooralsnog geen problemen mee te hebben.

Verwarming met schakelklok

Oh ja, de warmtemat. Door de wat hogere temperaturen staat de warmtemat niet meer continue aan. Ik heb er een tijdklokje op gezet. Hij staat momenteel op één uur aan, een half uur uit, één uur aan, een half uur uit enzovoorts. Hierdoor heeft het substraat een mooie gemiddelde temperatuur van zo’n 17 graden overdag en ’s nachts 15 graden.

Zo, en dan ga ik nu maar een poging doen om de Northern Lights te LST trainen. Ik hoop niet dat dit uitloopt op een HST of erger haha… Als het goed lukt dan LST ik de Dinamed ook maar meteen, ik ben benieuwd. Tot het volgende verslag!

StealthyDutchGuy

(advertenties)