(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Terwijl onze geliefde overheid met veel machtsvertoon gewone burgers verbiedt om enkele wietplantjes voor persoonlijk gebruik te kweken – op straffe van huisuitzetting en zo – wordt er aan de andere kant vrolijk geld verdiend met de export van wiet. Nederland gaat zelfs op verzoek van de Duitsers duizend kilo EXTRA medicinale cannabis per jaar leveren!

 

Kromme werkelijkheid

Het is een kromme wereld waarin we leven en dat geldt helemaal voor cannabis. Verboden voor gewone mensen, lucratief exportmiddel voor bedrijven/overheid. Terwijl patiënten en vreedzame hobbykwekers mogen vrezen voor huisuitzetting, ontnemingsvordering en een strafblad, daar exporteert Nederland via de firma Bedrocan vrolijk duizenden kilo’s wiet.

Bijvoorbeeld naar onze directe buren in Duitsland. Onlangs maakte de minister voor Medische Zorg en Sport, Bruno Bruins, bekend dat we de wietexport naar de buren zelfs flink gaan ophogen: in plaats van 1.500 kilo wordt dat dit en volgend jaar liefst 2.500 kilo! Bruins maakte dit onlangs bekend via een Kamerbrief.

Het gaat hard met mediwiet in Duitsland. Pas in 2021 zal het land cannabis van eigen bodem kunnen inzetten, tot die tijd is het goed verdienen voor Nederland aan de Duitse behoefte… [beeld: Miriam Doerr Martin Frommherz/Shutterstock]

Lekker verdienen aan Duitse patiënten

Bruins negeert dus met gemak de eigen burger, maar staat wel direct klaar voor zijn Duitse collega-minister als die vraagt om extra medicinale cannabis. Duitsland is pas in 2021 klaar om homegrown wiet te gebruiken, vandaar de vraag om hulp uit Nederland. Jaarlijks krijgen de buren voortaan duizend kilo meer, alstublieft en bedankt!

Het Duitse verzoek komt met name ook omdat het aantal mediwiet-patiënten flink is gestegen. Maar gelukkig hebben wij Bedrocan, ’s lands enige officiële wietteler vooralsnog (er is op dit moment een tender uitgeschreven voor meer legale wiettelers door Bureau Medicinale Cannabis), en die heeft volgens de minister prima de mogelijkheid om duizend kilo extra wiet per jaar te produceren voor onze oosterburen.

Canada en Nederland verdelen Duitse mediwietkoek

Behalve Nederland is er maar één ander land op de wereld dat wiet exporteert naar Duitsland en dat is – het zal geen verrassing zijn – Canada. Dat land en wij verdelen de Duitse koek ongeveer precies in twee gelijke helften. In augustus wordt 1.500 kilo medicinale Nederwiet naar het oosten verscheept en de resterende 1.000 kilo moeten voor eind december afgeleverd worden.

Het is overigens niet eens de eerste keer dat de export wordt aangepast ook. Een jaar geleden, in augustus 2018, gebeurde al precies hetzelfde tussen Nederland en Duitsland: toen ging de afgesproken jaarlijkse hoeveelheid wiet al van 700 naar 1.500 kilo.

En nu dus weer van 1.500 naar 2.500 kilo, zou het niet eens tijd worden dat we dan ook iets ‘fatsoenlijks’ gaan regelen voor de eigen burgers in het thuisland..?

[openingsfoto:  Yarygin/Shutterstock]
(advertenties)