(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In zijn geliefde tweede vaderland Spanje overleed dit weekend Nol van Schaik. De oprichter van de drie Haarlemse Willie Wortel coffeeshops en erkend voorvechter van het gebruik van hennep werd 65 jaar. Zijn heengaan wordt op de sociale media door tal van wietvrienden en collega-activisten uit binnen- en ook buitenland herdacht.

Blowende duizendpoot

Wat je ook schrijft over het leven van Nol van Schaik, het zal altijd te kort door de bocht zijn. Want als er één iemand in het vaderlandse – en sinds jaren dus ook Spaanse – wietwereldje rondliep die van vele markten thuis was, was het de markante Haarlemmer wel.

Van humoristische protestacties zoals het opnemen van liedjes met Cannabinol & The Inhalers tot een bedrijfje dat plastic maakt van hennep. Van het runnen van drie goedlopende Willie Wortel coffeeshops tot het openen van een van de eerste fysieke hennep/CBD winkeltjes: Hemp Dispensary. Van onvermoeibaar pleiten voor fatsoenlijke en werkbare coffeeshopregels met Team Haarlemse Coffeeshops’ (THC) tot het opzetten van een internationaal online netwerk van caregivers (lees mensen met wiet of olie) en behoeftige cannabispatiënten… je kan het echt niet zo gek opnoemen of Nol heeft het gedaan, of er in ieder geval mee te maken gehad.

Onverwacht overlijden

Nog niet al te lang geleden kreeg Nol serieus last van zijn rikketik, wat hem noopte om de tabaksjoint voorgoed aan de wilgen te hangen. Helaas heeft dat niet kunnen voorkomen dat we alsnog veel te vroeg afscheid moeten nemen van een bijzondere man, een echte canna warrior  zoals veel van zijn buitenlandse connecties hem noemen. Afgelopen weekend overleed de ganjapreneur op 65-jarige leeftijd in Spanje, naar verluidt tijdens zijn slaap…

CNNBS wens uiteraard Nol’s vrouw, zijn twee kinderen en kleinkinderen, familie, medewerkers van Willie Wortel, zijn vele vrienden en de duizenden kennissen in het cannabiswereldje sterkte met het plotse verlies. Op de Facebookpagina van Nol vind je talloze foto’s die mensen ter ere van Nol gepost hebben.

Wij eren hem met het nummer ’40 Jaar Gedogen’, dat hij in 2016 uitbracht en wat ook wel goed samenvat wat voor bevlogen geest nu het aardse bestaan achter zich heeft gelaten:

 

R.I.P. Nol van Schaik

 

(advertenties)