(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In zijn maandelijkse update leren we van Peeeeer – met vijf e’s, het is geen stonede tikfout – hoe zijn diverse dames het onder de vrije Hollandse hemel doen. Overleven de Forest Dreams slakken, strekken de Frisian Dew en de OG Kush niet wat te veel, en denderen de drie Indica’s van CNNBS nog immer op volle vaart door?

 

Veel stikstof, weinig licht

We zitten al in juli en alhoewel ik een goede start had, vallen mijn planten bij mij thuis toch wat tegen in vergelijking met voorgaande jaren. Ik woon er al 3 jaar en rondom mijn huisje is het langzaam wat dichtgegroeid, dus na een gesprekje met mijn verhuurder mochten we wat onderhoudend snoeiwerk toepassen.

Want ja… met al die witte klaver die ik had gezaaid heb ik wel voldoende stikstof, maar te weinig licht gehad. En dat heeft mijn planten behoorlijk doen strekken. Gelukkig hebben we nu weer veel licht (terug)gewonnen en  ben ik benieuwd hoe mijn dames erop gaan reageren.

Vroeg in de bloei

M’n scrog met de Forest Dreams doet het eigenlijk heel erg goed, na eerst wat aangevreten te zijn door slakken. Die heb ik uiteindelijk geweerd met mijn eigen middel van knoflook, sambal en een druppel zeepsop.

Forest Dream

De Frisian Dew is net als de OG Kush ontzettend gaan strekken en ze zijn vrij mager. Ik heb de Frisian Dew op bijna alle uiteinden weer getopt, met de hoop dat de plant wat voller wordt.

De OG Kush is in de bloei geschoten en kon ik dus niet meer toppen en daar ben ik benieuwd naar hoe die zich zal ontwikkelen nu die ineens meer licht heeft en al zo vroeg in de bloei is geschoten.

 

CNNBS indica’s op stoom

De 3 indica’s van CNNBS zijn een heel ander verhaal. De indica #1 die doet het wonderbaarlijk op haar nieuwe plaats. Met komkommerkruid in de buurt houdt de plant vitamines en mineralen vast en trekt ze nuttige insecten aan.

Indica #2 – de Belg! – begint een mooie, bossige struik te worden. Goed om te zien dat je dit kunt bereiken zonder te toppen of fimmen. Alleen buigen en vastzetten, de plant een beetje frustreren en het daarna goedmaken met een boom-boom spray. Ook al is zijn verschijning bescheiden, je kunt haar nu al ruiken. Dat gaat straks nog spannend worden!

Indica #3 heeft zich ontwikkeld tot een mooie volle struik en heeft ondanks dat er pas afgelopen week gesnoeid werd toch mooie volle takken. En ook zij geeft al een fijne geur af!

Guerrillas

Mijn tweede guerrillaplek is door omstandigheden nog steeds niet ingericht en de planten voor die plek zijn inmiddels alweer op andere plekken terecht gekomen. Maar er staan inmiddels alweer nieuwe stekken klaar die de komende week zullen worden uitgezet, en ik kom hier zeker op terug in mijn volgende verslag.

Eerdere verslagen van Peeeeer teruglezen? Dat kan hier:

(advertenties)